avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

buna ziua! am doua probleme:
1. Un nepot doreste sa "vanda" o suprafata de teren, pentru care ar trebui sa faca cadastru, dar il costa si propune sa faca act de donatie si sa primeasca suma pe care o doreste! persoana in cauza vrea sa treaca in act suma pe care o da, este posibil si acest act in ce conditii poate fi anulat ( are copii cel care doneaza)?
2. Daca nu se prezinta unul din mostenitori la iesirea din indiviziune, ce cale este de urmat, pentru rezolvarea problemei cu casa si terenul? Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune popcrys77 popcrys77 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie, am fost la cadastru sa incerc sa fac cartea funciara la casa pe care o am construita de mine pe o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune galaoan galaoan Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Dupa moartea bunicilor mei, din partea mamei, cei 10 frati ai mamei au mostenit 1 ha de ... (vezi toată discuția)
Mostenitori Leordeanu Leordeanu In urma decesului parintilor ei mama noastra(vaduva) obtine certificat de mostenitor si anume teren 250mp si constructii . In 1990 mama i-mi doneaza 5000mp( ... (vezi toată discuția)