avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... criterii evaluare imobiliara la partaj
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

criterii evaluare imobiliara la partaj

Buna ziua. Sunt in proces de partaj cu fostul sot. Care ar fi valoarea informativa, sau cel putin criteriul de evaluare al unui apartament connfort I cu 2 camere din Tg.-Mures, situat la etajul IX, nemodernizat si construit in anul 1980, pozitionat catre est, cu toate geamurile spre curtea interioara. Ma intereseaza pentru ca eu am pus un anumit pret in cererea de partaj, pret care eu cred ca este cel real, dar as dori si parerea unui evaluator imobiliar, pentru ca am cerut atribuirea apartamentului, cu plata sultei de 50% din valoare. Mai mult ca sigur ca se va cere de catre instanta o evaluare, ceea ce cred ca este un lucru bun, dar as dori sa aflu si alte pareri. Apartamentul este situat la 30 de minute de centrul orasului, in apropierea statiei de autobuz, a 2 scoli, a magazinelor si bancilor din cartierul Tudor. Din cele citite, se compara 3 vanzari apropiate din zona, dar momentan sunt vanzari putine si preturile de pe site-urile imobiliare sunt cele din iarna trecuta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:49, 29 Noiembrie 2009
Ok, multumesc dl. Grigore. Speram sa primesc un raspuns si de la dvs. avand in vedere meseria pe care o practicati. Am studiat si eu site-urile imobiliare locale, dar preturile de acolo nu le consider concludente, pentru ca in baza lor de date exista si apartamente mai vechi, de anul trecut sau de la inceputul anului. Preturile cerute de persoanele fizice sunt mai aproape de realitate.
Va multumesc pentru amabilitate si astept sa-mi trimiteti cateva oferte.
Dna Doina, eu ma refeream la anunturi ale persoanelor particulare , nu la anunturi de agentii imobiliare sau intermediari!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale grig1953 grig1953 Vreau sa vand un apartament fiului meu cu pretul real de 20000 EURO. Bineinteles valoarea de piata a apartamentului este mult mai mare, dar pretul real cerut ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament la partaj elena-izabela elena-izabela Am deschis procesul de parjaj in septembrie 2008. In decembrie 2008 a fost evaluat apartamentul cu 2 camere, decomandat, centrala proprie pe gaz, renovat, la ... (vezi toată discuția)
Cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? indiraindii indiraindii cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? (vezi toată discuția)