avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Poze de pe facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Poze de pe facebook

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. O persoana a luat de pe contul meu de facebook o poza cu fiul meu si a trimis-o la toata scoala, cu motivul de a rade de el. Doresc ca va intreb daca acea persoana avea dreptul de a lua poza de pe contul meu? Contul meu era public. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 14:56, 8 Mai 2019
Nu. Exista dreptul de autor asupra unei fotografii in general si aici in special. Plus nimeni nu poate pune fotografia unui copil minor fara acordul unuia din parinti.
Multumesc frumos de raspuns.

Corina89 a scris:

Nu. Exista dreptul de autor asupra unei fotografii in general si aici in special. Plus nimeni nu poate pune fotografia unui copil minor fara acordul unuia din parinti.

Pentru putin.
V-ati dat raspunsul singura, Facebook este o retea PUBLICA de socializare. Este necesar sa fim mai prudenti cu date si imagini personale postate acolo.
Buna ziua, este o reteea PUBLICA, dar pozele cu minori au avut si au regim special, plus ca dreptul de autor nu se stinge asa...doar ca este publica. Fotografiile mele cu flori, fluturi sau...imi apartin,. Daca cineva o ia si da share sau o foloseste pentru altceva...exista si aici o procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de fotografii de pe facebook si distribuire publica  Loredana Puscasu Loredana Puscasu V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema si anume cum se poate sanctiona fapta unei persoane care a luat de pe pagina altei persoane niste fotografii in care ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept la confidentialitate alina.livia alina.livia au fost postate pe fb, fara acordul meu, poze cu mine inaite/dupa o interventie . ce pot face? in formularele completate la o clinica de fite din Timisoara am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua . daca am folosit un cont de facebook cu pozele altei ... Anonim00002 Anonim00002 Bună ziua . Daca am folosit un cont de Facebook cu pozele altei persoane și am vorbit cu câteva persoane prin mesaje dar nu am jignit nu am amenințat nu ... (vezi toată discuția)