avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia Calea Vitan 9, bl.v6, sc 1
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia Calea Vitan 9, bl.v6, sc 1

Bună ziua! Cum pot folosi cei de la parter balconul de la etaj pe post de uscator și să fim si in legalitate pentru că a fost depusă o sesizare la poliție precum ca nu avem voie să închidem balconul la cheie...Țin să menționez că uscatorul e ocupat de către alte persoane... Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:24, 6 Aprilie 2019
Buna ziua!
Sub ce motiv este ocupat uscatorul de acele persoane, l-au cumparat, inchiriat?
Cat despre balcon...face parte din "partile comune" ale blocului, adica pot avea toata lumea acces la el, sau apartine unui locatar,, balconul unui apartament?
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
Ionut.ion, utilizator
Pentru completa si corecta dv informare studiati disp L nr 196/2018
Legea mentionata prevede ca proprietarul nu are dreptul sa utilizeze exclusiv partea comuna de condominiu decat cu acordul vecinilor ,al asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta
Multumesc mult ... am găsit ceva, dar nu e exact ce ne trebuie; problema noastră consta in faptul că locatarii de la parter neavând balcoane folosesc balconul de la et.1 pe post de uscatorie și il închid la cheie când au de pus la uscat ceva( blocul neavând un spatiu de acest fel pentru toți locatari) pentru că se fură ca în codru dacă nu e încuiat (țin sa mentionez ca toti cei de la etajul respectiv au cheie si pot intra oricand vor); și ne-am trezit cu politia la ușă în urmă unei sesizări a unui cetățean...intrebarea mea este: cum putem folosi balconul chiar și incuindu-l și să fim acoperiți legal...
Multumesc pentru tot!

ynocentta a scris:

Pentru completa si corecta dv informare studiati disp L nr 196/2018
Legea mentionata prevede ca proprietarul nu are dreptul sa utilizeze exclusiv partea comuna de condominiu decat cu acordul vecinilor ,al asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta

Doamna,
Din cate stiu eu, uscatul rufelor la balcon nu este permis - deci nu putem vorbi de legalitate.
In rest ce sa va spunem - trebuie deblocat uscatorul propriu-zis, sa-l foloseasca toti proprietarii pentru ca este dreptul lor, nu numai a unora!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosinrea uscatorului. Ipj Ipj Solicit un raspuns privind folosirea uscatorului de rufe de pe casa scarii unui bloc. Scara in care m-am mutat de mai multi ani este dotata din constructie cu ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului mariafusu mariafusu Am mai pus intrebari in legatura cu uscatoria dar totus nu inteleg ,daca la un bloc cu 4 nivele exista cite o uscatorie la fiecare nivel ,fiind 4 apartamente ... (vezi toată discuția)
Uscatorie marryy_lm marryy_lm intr-un bloc de locuinte sociale cine are dreptul sa foloseasca uscatoria de la parterul blocului? numai locuitorii de la parter,pt ca ei nu au balcon, sau ... (vezi toată discuția)