avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca -act de vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca -act de vanzare cumparare?

Parintii mei au vrut sa cumpere o casa , au facut o promisiune de vanzare cumparare ,dand 75 000 lei din totalul de 80 000 , crezand ca e act de vanzare cumparare. Vanzatorul este casatorit in acte dar separat de sotie de peste 10 ani, el a semnat dar sotia lui nu. Sotia a aflat de pretul real vanzarii casei si vrea 15 000 lei dar sa ne deplasam noi in alt oras departe de orasul in care locuim si este imobilul. Vrea bani dar nu da nici un semn procura/ semnarea actului sau cont bancar pt virarea banilor.
Vrem sa ii dam in judecata pt nerespectarea contractului iar hotararea judecatoreasca sa tina loc de act vanzare cumparare. Cum procedam? Care sunt pasii pentru acest proces?
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
nicky979, utilizator
Pasii sunt sa mergeți la un avocat,sper ca după ce aproape ați pierdut zeci de mii de euro nu faceti acum economie la un onorariu de câteva mii de lei.Din punctul meu de vedere speta e complicata,nu sunteti in situatia clasica de a solicita pronunțarea unei hotărâri care sa tina loc de vanzare cumpărare,deoarece daca bunul e dobandit in timpul casatoriei si sotia nu a semnat promisiunea și nu vrea sa vanda nu aveti cum sa o obligați.In locul dvs ași incerca amiabil tot cu soția 150 mil e nimic pe langa suma pe care riscati să o pierdeți.Daca nu se poate rezolva amiabil atunci facetii demersuri împotriva sotului .
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perfectare act vanzare-cumparare a unui teren Cornelia26 Cornelia26 In data de 16.05.1993 mama a facut o promisiune de vanzare a unui teren(a semnat un act de vanzare-cumparare de mana) a si incasat 50 mii lei atunci.Acum nu ar ... (vezi toată discuția)
S-a semnat o promisiune bilaterala pentru un teren proprietate ... nitmar nitmar S-a semnat o promisiune bilaterala pentru un teren proprietate comuna soti si s- a achitat mare parte din suma in contul personal al sotului, conform ... (vezi toată discuția)