avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul prenatal

Am fost angajata din 24 ianuarie pana în 26 iunie 2018 apoi mi-am dat demisia. Mentionez ca am beneficiat inainte de angajare de somaj timp de 4 luni. M-am reangajat în 14 noiembrie 2018 când aveam deja o luna de sarcina . În luna mai ar trebui sa intru în concediu prenatal , mai exact din data de 26 mai 2019 . Problema e alta: pot beneficia de concediu prenatal platit în contextul în care în luna mai o sa intru și în concediul meu de odihna care este de 13 zile . Concediu de odihna se asimileaza la perioada de 6 luni pt a putea beneficia de concediu prenatal platit ? Sau se scade ?
Cel mai recent răspuns: Ileana Contiu , utilizator 11:32, 6 Aprilie 2019
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea concediului medical și a indemnizației pentru maternitate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Asadar, daca in luna mai intrati in prenatal , atunci veti beneficia de indemnizatia si concediu de maternitate.
Perioada în care voi fi în concediu de odihna se scade și va trebui sa îmi prelungesc activitatea la locul de munca cu încă 13 zile ? Sau se ia în calcul la îndeplinirea condiției de 6 luni necesare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se ia în calcul la îndeplinirea condiției de 6 luni necesare.
Mulțumesc pentru ajutor !

Cornel Vasile a scris:

Se ia în calcul la îndeplinirea condiției de 6 luni necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea concediului de odihna la gravide nobody_else91 nobody_else91 Buna ziua, Sunt insarcinata in 27 saptamani (6 luni si o saptamana) si in 26 septembrie o sa intru in concediu de maternitate(prenatal). Doresc sa imi iau ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna intrerupt de concediu prenatal martin77 martin77 Ce se intampla in cazul in care nu reusesc sa efectuez zilele de concediu aferente acestui an pentru ca intru in prenatal?Ar trebui sa nasc in ianuarie 2017. ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa intru in concediu de maternitate de 126 zile? yuby yuby Buna ziua , Fiti draguri am si eu o intrebare referitoare la cazul meu . Sunt insarcinata am inceput serviciul in luna ianuarie 2012, 12 ianuarie dupa 2 ani, ... (vezi toată discuția)