avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce act notarial pot face doi concubini care decid să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce act notarial pot face doi concubini care decid să cumpere împreună un apartament pentru a-și asigura dreptul neatacabil la moștenire? Poate fi testamentul soluția?

Buna seara,

Intr-o relatie de concubinaj, in cazul in care cele 2 persoane se hotarasc sa cumpere un apartament impreuna, si au drept comun asupra imobilului, exista vreon act notarial (exemplu: testament) prin care sa se asigure dreptul la mostenire total, (fara a fi atacabil de celelalte rude) - persoanei in viata, in cazul in care partenerul decedeaza?

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Georgiana1111 , utilizator 08:25, 16 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate acorda concubinului dreptul de abitatie pe durata vietii, adica sa aiba dreptul sa locuiasca in imobil pana la moarte, chiar daca nu este proprietar. Proprietatea o poate mostenii oricine, dar dreptul de a locui ii ramane pana la moarte concubinului. Asta se poate face prin testament. Sau fiecare face pentru celălalt contract de intretinere cu preluare parte detinuta din imobil.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
GermanAlex, utilizator
Va multumesc pentru lamuriri!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire neatacabila exclusiva sot/sotie priestpriest priestpriest Buna ziua, Suntem sot si sotie fara copii. 3 parinti in total. Sotul are o sora cu familie. In rest veri, unchi, matusi , bunici etc. Care este cea mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am achizitionat prin programul prima casa un apartament ... Daniel_Vornic Daniel_Vornic Buna ziua, Am achizitionat prin programul prima casa un apartament pe numele meu. Creditul este luat pe 30 ani. Probabil in caz de deces apartamentul va ... (vezi toată discuția)
Casatoriti,fara copii, in caz de deces al unuia dintre noi cine beneficiaza de bunuri archie archie Sunt casatorita de 19 ani. In caz de deces al unuia dintre noi cine are dreptul la bunurile nostre? Ce solutii exista in situatia in care parintii mei mi-au ... (vezi toată discuția)