avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... testul ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

testul ADN

Costul testul ADN este mai scump daca se face prin instanta sau daca se face de comun acord?cum e mai bine ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:51, 26 Noiembrie 2009
In caz de proces pana trimite IML rezultatul dureaza ceva timp.
Parca ar fi gratis...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
In caz de proces pana trimite IML rezultatul dureaza ceva timp.Parca ar fi gratis...

Si ce este mai trist e ca poate sa dureze si o luna :O:stunned: , timp in care tatal prezumtiv intra la idei si considera ca rezultatul testului este manjit , plus ca rezultatul testului este 99,99 % , pentru ca IML nu are curajul sa dea un rezultat 100% .

In alte tari rezultatul este considerat 100% sigur la a doua testare , primul fiind 99,999 % .

Costul unui test ADN de paternitate este de minim 2.700 lei, conform preved. H.G. nr. 1609/2006.
În cost este cuprinsă prelevarea probelor biologice de la mama, copil şi prezumtivul tată biologic, prelucrarea celor trei probe şi redactarea raportului de expertiză medico-legală. Costul analizei creşte atunci cînd sînt testate mai mult de trei probe biologice. Rezultatele acestui test ADN se pot obţine după două săptămâni sau chiar mai mult de la prelevarea probelor. ;)
romania inedit a scris:

In caz de proces pana trimite IML rezultatul dureaza ceva timp.Parca ar fi gratis...

Si ce este mai trist e ca poate sa dureze si o luna :O:stunned: , timp in care tatal prezumtiv intra la idei si considera ca rezultatul testului este manjit , plus ca rezultatul testului este 99,99 % , pentru ca IML nu are curajul sa dea un rezultat 100% .

In alte tari rezultatul este considerat 100% sigur la a doua testare , primul fiind 99,999 % .

Din punct de vedere stiintific nu exista 100% in niciun stat din lume dar aceasta nu inseamna ca nu duce la certitudine.Nu exista eroare.Rezultatul este sigur 100%.

romania inedit a scris:

Din punct de vedere stiintific nu exista 100% in niciun stat din lume dar aceasta nu inseamna ca nu duce la certitudine.Nu exista eroare.Rezultatul este sigur 100%.

Dar in alte parti cei care fac testele sunt gata sa raspunda oricand pentru greselile , intentionate sau nu .

In Germania scrie pe certificat ca 100 % acel copil este sau nu este al persoanei in cauza , nu vin cu chestii de genul 99,9999 % .

Mie mi s-ar face frica sa vad scris 99,9999 % ! :stunned:
Cand un doctor iti spune ca se poate intampla , foarte , foarte rar , sa existe si o exceptie datorata marjei de eroare , te gandesti la orice .

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii-urmari? modar modar Am dubii ca fiul meu este al meu. Am declansat actiunea de tagada a paternitatii in instanta. Exista eventuale urmari daca in urma testului adn voi fi ... (vezi toată discuția)
Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru Buna ziua. In cateva cuvinte as dori sa prezint cazul meu:am un copil de aproape 2 ani provenit dint-o relatie mai mult sau mai putin serioasa.Barbatul care ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate cristiandanila007 cristiandanila007 Ma interesează unde se poate face un test de paternitate şi cât costă pentru un copil. Mulţumesc anticipat. (vezi toată discuția)