avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce putem face si ce variante avem?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce putem face si ce variante avem?

In urma cu 2 saptamani fosta sotie a sotului me a decedat in urma ei ramanind o fetita de 13 ani( a sotului meu ) .Noi vrem sa trecem custodia pe numele sotului si sa luam fata la noi unde mai sunt 2 copii(fratii ei vitregi).
Marea problema este ca aceasta fetita a fost tinuta departe de tatal ei adica de sotul meu astefl incat aceasta nu il mai cunoaste.Pe parcursul timpului pina acum am facut plingeri la Politie pt nerespectarea deciziei judecatoresti de catre defuncta dar pina la urma am renuntat in ideea ca fetita isi va vedea si cunoaste tatal intr-o zi.Aceea zi a venit dar... pe nepregatite pt fetita care a fost crescuta in tot acest timp de mama si bunica din partea mamei .....acum raminind doar cu bunicuta care l-a randul ei este bolnava.

Vrem sa o aducem linga noi sa creacsa in sanul familiei noastre sa isi cunoasca tal mai bine si de asemenea fratii mai mici.Nu stim ce sa facem?Ce variante sunt in caz ca fata nu vrea sa vina la noi...Cu forta nu o putem aduce... ce ne sfatuiti.. cum sa vb cu ea sau cum sa procedam sa nu gresim....

O iubim.Este si ea a noastra.Cu respect MM

Cel mai recent răspuns: lorey , utilizator 17:57, 25 Noiembrie 2009
Impresionant. Ar trebui in aceasta situatie sa cereti sprijinul celor de la DGASPC ( Directia generala de Asistenta sociala si Protectie a copilului) din orasul dvs. , pentru ca ei , si cu ajutorul psihologului, sa o convinga despre faptul ca este interesul ei sa fie langa tata. Fetita este destul de mare si este posibil sa inteleaga , insa depinde si demodul in care dvs. si fratii ei vor sti sa se apropie de ea. Aceasta problema va necesita timp pentru a fi rezolvata, insa, ca si in alte asemenea cazuri, este posibil sa se termine cu bine.Mult succes.
Incercati sa explicati fetitei ca este mai bine sa fie alaturi de tatal sau, decat de bunica , care este si bolnava. Intradevar, cu forta nu se poate, fiindca in acest fel ati traumatiza fetita. Apropiati-va incet de ea si incercati sa-i castigati increderea.
Intai rezolvati problema legala...Sotul. tatal fetitei sa faca actiune de incredintare a minorei...Intre timp incercati sa v-o apropriati
sotul dvs. va trebui sa investeasca instanta cu actiunea de incredintare a minorei .
avand in vedere varsta minorei, aceasta va fi audiata in camera de consiliu.
incercati sa va apropiati de ea , vizitati-o mai des . daca va doriti cu adevarat aveti sanse sa-i castigati increderea.
Astazi am fost la Directia Generala de asistenta generala si protectia copilului unde ni s-a spus sa facem o cerere pt a se incepe o consiliere de restabilire a legturii tata-fica.Intre timp noi o vizitam zilnic pe fetita.Ne este f draga dar ne temem de influenta ce o are bunica ei din partea mamei unde in prezent m-ai locuieste.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)
Tatal care izoleaza copilul de mama sa elena20a elena20a Buna seara, Va deranjez cu un subiect arzator pentru mine. Sotul cu care ma aflu in proces de divort a reusit sa debiteze niste minciuni si printr-o ... (vezi toată discuția)