avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce putem face si ce variante avem?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce putem face si ce variante avem?

In urma cu 2 saptamani fosta sotie a sotului me a decedat in urma ei ramanind o fetita de 13 ani( a sotului meu ) .Noi vrem sa trecem custodia pe numele sotului si sa luam fata la noi unde mai sunt 2 copii(fratii ei vitregi).
Marea problema este ca aceasta fetita a fost tinuta departe de tatal ei adica de sotul meu astefl incat aceasta nu il mai cunoaste.Pe parcursul timpului pina acum am facut plingeri la Politie pt nerespectarea deciziei judecatoresti de catre defuncta dar pina la urma am renuntat in ideea ca fetita isi va vedea si cunoaste tatal intr-o zi.Aceea zi a venit dar... pe nepregatite pt fetita care a fost crescuta in tot acest timp de mama si bunica din partea mamei .....acum raminind doar cu bunicuta care l-a randul ei este bolnava.

Vrem sa o aducem linga noi sa creacsa in sanul familiei noastre sa isi cunoasca tal mai bine si de asemenea fratii mai mici.Nu stim ce sa facem?Ce variante sunt in caz ca fata nu vrea sa vina la noi...Cu forta nu o putem aduce... ce ne sfatuiti.. cum sa vb cu ea sau cum sa procedam sa nu gresim....

O iubim.Este si ea a noastra.Cu respect MM

Cel mai recent răspuns: lorey , utilizator 17:57, 25 Noiembrie 2009
@lorey, parerea mea este ca ati facut bine sa ne cereti sfatul , chiar daca in aceasta speta , din punct de vedere legal , era usor de lamurit cui ii vor fi atribuite drepturile parintesti. Este clar ca nu toata lumea sa confrunta cu astfel de situatii si va inteleg ca nu este usor sa capatati increderea fetitei careia va doriti sa ii puteti oferi afectiunea si atentia dvs.
De aceea , imi permit sa sesizez ca @avlil, dupa ce in urma cu cateva postari va incuraja si parea foarte delicata in expunere, intr-o urmatoare postare, cea de astazi , intervine intr-un mod care mie mi se pare prea dur. Sincer , nu inteleg motivul si inconsecventa sa .
Imi cer scuze daca par dura, am dorit numai sa arat o anumita hotarare, nu duritate.
Din prima pagina am inteles lucruri despre tata, despre indepartarea lui, despre relatia lui cu minora... si unele exprimari la plural (noi am facut plabgere, noi am incercat etc.) le-am pus pe seama identificarii doamnei cu sotul ei, tatal copilei.

Din ultimul mesaj imi apare mai mult o dorinta personala si cred ca asta poate contribui la INDEPARTAREA copilei, nu la apropierea ei. O vad contraproductiva atat pentru copil, dar si pentru tata.
De aceea mesajul meu s-a adaptat la noile descoperiri.
Initial am spus ca tatal sa intre in viata copilei, ulterior am insistat sa intre el, subliniind mai concret ideea asta.

Insa nu sunt psiholog si poate ca nu gasesc cea mai potrivita cale de a comunica... sau poate ca nici nu aleg sau nu cunosc cele mai bune idei... sau poate ele nu se potrivesc celor ce le citesc... asta numai ele decid.
IN acest moment consider ca e destul de greu pentru fetita sa accepte ca are un tata pe care il intereseaza ca sa mai accepte in acelasi timo si o noua mama.
Timpul si rabdarea...
aveti dreptate, am scris pe acest site in numele lui.Oricum, nu conteaza ceea ce vrem noi ci ceea ce este in folosul si binele fetitei ( cu acordul ei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)
Tatal care izoleaza copilul de mama sa elena20a elena20a Buna seara, Va deranjez cu un subiect arzator pentru mine. Sotul cu care ma aflu in proces de divort a reusit sa debiteze niste minciuni si printr-o ... (vezi toată discuția)