avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spațiu privat sau public?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spațiu privat sau public?

Bună ziua!
Elevii din scoala mea au avut pana in acest moment, un grup privat pe facebook (closed group) in care postau glume, caricaturi (meme-uri) despre cele intamplate in scoala, sau despre unii profesori. Aceste postari nu puteau fi distribuite in afara grupului, deci doar cei care erau in grup aveau acces la postari. Acum cca. O saptamana profesorii au aflat de grup si au anenintat cativa elevi, chiar si cu plangere la politia, pentru ca erau postate glume, poze cu ei.
Intrebarea mea e daca acest grup se considera spatiu public sau privat? Putem fii sancționați pentru aceste postari? De școală știu ca nu putrm fi sancționați, dar politia poate? Chiar daca era un grup privat?

Multumesc!
Conform deciziei ICCJ 4546/2016, Facebook este considerat a fi spatiu public. Luand ca exemplu "grupul privat de Facebook": acesta este accesat de un numar limitat de utilizatori, care pot vizualiza informatiile postate (poze si meme-uri), dar care au si posibilitatea de a partaja acele informatii in exteriorul grupului. Pornind de la aceasta acceptiune, se poare afirma ca orice fel de informatie existenta pe internet, la care are acces mai mult de o persoana, este considerata a fi publica.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
alex_element, utilizator
Profesorii forțează nota profitând de naivitatea voastră,nu este de competenta poliției nefiind vorba despre nici o infracțiune.Stergeti postarile și gata.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut o poza unui profesor falsa andreiutzu332 andreiutzu332 Am facut o poza unui profesor in care acesta nu este ceea ce pare si a venit politia la liceu sa sterg pozele cu acesta.. De frica nu am inteles ce pot patio ... (vezi toată discuția)
Fotografie postata pe un site de socializare- plangere penala? CsabiAlexa CsabiAlexa Buna Ziua , ieri seara am facut un grup cu niste prieteni si prietene pe facebook , am povestit si unul dintre prieteni a postat o poza cu el in opostaze goale ... (vezi toată discuția)
Poza pamflet cu un profesor Andreic98 Andreic98 Se poate scadea nota la purtare pentru o poza pamflet cu un profesor ? Aceasta poza a ajuns la un elev care i-a aratat profesorului poza, totusi ea nefiind ... (vezi toată discuția)