avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare auto - domeniu public si privat .
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare auto - domeniu public si privat .

Buna Seara ,
Apelez la sfatul dvs , ca-n nenumerate randuri pentru a ma indruma intr-o chestiune din viata de zi cu zi .. problema parcarilor auto .
Am un autoturism , propietate personala cu taxele achitate la zi , am o problema des intalnita cred cu locurile de parcare , am anumite divergente cu un vecin de bloc care sustine si apara cu tarie ca locul pe care domnia sa isi parcheaza masina ii apartine in totalitate.( datorita vechimii sale in bloc etc )
Mentionez ca in orasul meu nu exista parcari private/achitate , de fiecare data cand locul respectivului vecin este ocupat acesta face un mare scandal ( ajungandu-se pana la vandalismul automobilelor ocupante) ce vreau sa aflu de la dvs : exista o lege a parcarilor ??? din cate stiu eu atata timp cat Primaria nu acorda locuri de parcare taxate anual suntem pe un domeniu public , cum se procedeaza in acest caz cu astfel de domn ? anunt politia ? exista o lege pe care ar trebui sa i-o citesc acestui om legat de parcarea auto in parcarile publice, sa-l fac sa inteleaga ca suntem pe un domeniu public ? Individul nu are niciun act doveditor ca acel loc i sar cuvine .
Am cautat ceva articole pe internet..dar fara rezultat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:15, 25 Noiembrie 2009
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca vecinul se afla acolo inaintea dvs. imi pare corect sa ramana si in continuare.
Legea nu ere treaba in aceasta chestiune intrucat folosinta indelungata nu genereaza efecte juridice in cazul acesta.
Este o uzanta daca vreti.
Politia nu cred ca poate sa va ajute cu ceva.Nu a incalcat legea.

avocat Claudiu Lascoschi

Sa rezolvat problema dupa sesizarea facuta , politia comunitara impreuna cu un delegat al primariei a demonstrat acelei persoane ca indiferent (dau ex) de tipul masinii,vechime in bloc,statutul de locatar toti avem drepturi egale deoarece suntem pe un domeniu public , domeniu public care in acest caz nu poate fi inchiriat/achitabil prin nicio modalitate , prin urmare toti locatarii acestui bloc in care locuiesc au intaietate la parcarea blocului fata de ceilalti si nicidecum sa existe favorizate anumite spatii preferentiale .de unii locatari.
Deci dupa spusele dl.avocat Mihai Teris justitia va face dreptate , in acest caz imparteam un bun comun public lucru prin care nu-i dadea niciun drept acelui locatar sa ocupe un spatiu anume de parcare si sa-l apere cu pretul amenintarilor,insultelor sau vandalizarii altor masini .
Si cum o sa faceti?
In fiecare zi isi va parca masina cate un proprietar pe acel loc?
Nu am inteles care este rezolvarea concreta a organelor...
Rezolvarea concreta a organelor, domnu* avocat, este ca au demonstrat aceluia care se credea stapan pe domeniul public, ca viseaza si de fapt si de drept cine apuca primul locul de parcare sa fie sanatos, ceilalti... Dumnezeu cu mila, se descurca cum pot. Si sincer sa fiu, mi se pare cel mai echitabil si credeti-ma si eu am masina si am intampinat deseori dificultati in a gasi un loc de parcare.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
eugen68octavian, utilizator
eugen68octavian a scris:

Rezolvarea concreta a organelor, domnu* avocat, este ca a demonstrat aceluia care se credea stapan pe domeniul public ca viseaza si de fapt si de drept cine apuca primul locul de parcare sa fie sanaos, ceilalti... Dumnezeu cu mila, se descurca cum pot. Si sincer sa fiu, mi se pare cel mai echitabil si credeti-ma si eu am masina si am intampinat deseori dificultati in a gasi un loc de parcare.

=D> Felicitari pt raspunsul dat , foarte asemanator cu cel al organelor abilitate , suntem pe un domeniu public deci este AL NOSTRU nu AL SAU PRIVAT , cand politistul i-a cerut un act sa ateste ca acel loc II APARTINE individul a demonstrat ca ocupa un loc public deci nu detine un loc privat .
Mie imi pare putin haotica situatia rezultata dar cumva corecta.
Nu pot sa va contrazic ca cel ce parcheaza primul va avea dreptul de a lasa autoturismul acolo.
Dar tot nu cred ca rezolvarea este dintre cele mai fericite.
Daca nu sunteti din Bucuresti aveti cu siguranta dreptate.
In Bucuresti e dezastru cu locurile de parcare.
Problema ar trebui sa o rezolve primaria.
Daca omul se supara si isi cumpara o masina si va tine locul ocupat nonstop?
Adica niciunul nu va mai parca acolo...
Doar asa, ca este al tuturor...

Alte discuții în legătură

Parcare pe domeniul public/cerere pentru parcari acoperite szabyku szabyku Buna ziua. De curand mi-am achizitionat o masina si am probleme atat cu vecinii de scara cat si cu cei de bloc, in legatura cu parcarea in fata ... (vezi toată discuția)
Bună seara! locuiesc într-un bloc cu parcare privata cu bariera. ... Bungee Bungee Bună seara! Locuiesc într-un bloc cu parcare privata cu bariera. Locul meu de parcare (pt care detin cf) este obstructionat mereu de către vecinul care ... (vezi toată discuția)
Parcare ilegalã pe proprietate privatã Relu2011 Relu2011 Bună seara. Locuiesc în municipiul Iaşi şi am următoarea problemă: deţin un loc de parcare (aflat în curtea blocului unde locuiesc) şi un garaj ... (vezi toată discuția)