avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit la bancă - titularul creditului decedat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit la bancă - titularul creditului decedat -polita de asigurare de viata in favoarea bancii

Buna seara!
Tatal meu a decedat la varsta de 68 de ani din cauza unor probleme de sanatate care au evoluat rapid in ultimul an si au condus la deces prin infarct.
A fost anuntat la banca unde avea un credit din anul 2016 si care se finaliza la jumatatea anului viitor. Sotia era coplatitor la credit si are contul bancar in care se vireaza pensia la aceeasi banca.
A fost solicitată valorificarea poliței de asigurare de viata a imprumutatului care a decedat, asupra careia banca are un drept de garantie ipotecară. Societatea de asigurari a solicitat fisa medicala a defunctului pe o perioada de 5 ani anterioara incheierii contractului de credit. A fost predată fișa medicală așa cum s-a cerut. Tatăl meu nu a avut probleme de sanatate, fiind o persoana activă, starea de sanatate a tatalui meu fiind alterata in ultimul an de viată.
Desi coplatitorul creditului, sotia defunctului a fost asigurată de banca ca nu-i va fi retinută rata la credit din contul in care primeste pensia pentru ca creditul va fi acoperit de asigurarea de viata, totusi de cum i-a intrat pensia i-a retinut jumatate din pensie pentru credit.
Desi a trecut mai mult de o luna jumate de cand s-a inaintat dosarul la Societatea de asigurari, nu s-a primit niciun raspuns de la aceasta si nu se stie in cat timp sunt obligati sa raspunda la solicitarea de acoperire a creditului.
Ce se poate face pentru recuperarea sumelor de bani retinute de banca pana la primirea raspunsului societatii de asigurare? Cum pot impedica alte retineri din pensia ce-mi este virata in cont?
Cum pot urgenta solutionarea dosarului de asigurare?
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
iolanda15, utilizator
Cel mai recent răspuns: iolanda15 , utilizator 18:09, 16 Iulie 2019
Buna ziua!
Incercati sa discutati cu banca/sociatatea de asigurare sa vedeti situatia exacta.
Nu va raspund...nu strica o plangere la ASF, ANPC sau chiar o amenintare cu chemarea in instanta, chiar daca exista coplatitor, asigurarea ar tebui sa acopere toata valoarea creditului ramas de plata.
Buna ziua!
Multumesc pentru raspuns. S-a rezolvat. Societatea asiguratoare a acoperit creditul cu polita de asigurare in totalitate. Dupa 3 luni, dar s-a rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit persoana decedata LORENA.C LORENA.C Buna ziua, O persoana apropiata mie, al carei sot a decedat de curand a aflat ca decedatul a facut acum 4 ani un credit bancar pentru nevoi personale in ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul in caz de deces? gia2011 gia2011 Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea problema. Acum 4 ani tatal meu a luat un credit de nevoi personale de la banca,iar in noiembrie 2010 din ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare de viata banca Josephine_Morrani Josephine_Morrani Buna ziua, Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Domul \"N\" are un credit de nevoi personale la banca R.Polita de asigurare inclusa in contract ... (vezi toată discuția)