avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendare proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendare proces civil

sunt intr-un proces civil. daca am facut si o plangere penala si dosarul se afla in studiu la politie, cand se suspenda civilul? cand dosarul ajunge la procuratura sau cand i se aduce la cunostinta judecatorului ca dosarul este la politie?
Este vorba despre un caz de nulitate act pe civil iar pe penal fals si uz de fals.
Ma pot opune suspendarii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Maria Adriana Marinescu , Consultant resurse umane 15:40, 26 Iunie 2025
Doamna avocat Stoica Ioana, va rog frumos , ma puteti ajuta cu indicarea prev legale- articolul - pe care ma pot baza ca nu este suficienta inceperea urmaririi penale in rem -si ca este necesară dovedirea inceperiii urmaririi penale in personam ? Va multumesc anticipat. Sunt intr-o altă situatie, cu un dosar penal in urma decesului tatalui meu- decedat in 2020, dosar care este tergiversat, inchis /clasat in 2021 si redeschis - reluarea urmaririi penale in 2022 , in prezent sunt la a 5a plangere privind tergiversarea, s-au acordat termene de cate 3 luni ptr solutionare si nu s-au respectat, este pe față o vădită intenție mușamalizare si atingere termen de prescriere, in 2024 am depus ptr malpraxis, in penal este in rem, iar acum au suspendat civilul/malpraxis pana la solutionarea penalului in care avem in rem desi persoanele sunt cunoscute cu acte in dosar, audiate, declaratii prin care s-au autoincriminat , etc. Doresc sa fac recurs impotriva suspendarii dispuse pe art 413 alin 1 punct 2. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva suspendarii art 413 alin 1 pct 2 ncpc buna ziua, va rog frumos , ma puteti ajuta cu indicarea prev ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, va rog frumos , ma puteti ajuta cu indicarea prev legale- articole - pe care ma pot baza ca, pentru suspendarea judecatii in civil/malpraxis nu ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces sile2011 sile2011 buna ziua va rog ca sa ma ajutati cu o problema. se poate suspenda un proces civil , daca sa inceput urmarirea penala IN REM sub aspectul infractiunii? inca ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu martorii acuzati de marturie mincinoasa aidu aidu Am depus plangere penala impotriva martorilor care au facut marturie mincinoasa in procesul civil. Am atasat ca dovada inregistrarea audio a sedintei de ... (vezi toată discuția)