sunt intr-un proces civil. daca am facut si o plangere penala si dosarul se afla in studiu la politie, cand se suspenda civilul? cand dosarul ajunge la procuratura sau cand i se aduce la cunostinta judecatorului ca dosarul este la politie?
Este vorba despre un caz de nulitate act pe civil iar pe penal fals si uz de fals.
Ma pot opune suspendarii?
Multumesc.
Doamna avocat Stoica Ioana, va rog frumos , ma puteti ajuta cu indicarea prev legale- articolul - pe care ma pot baza ca nu este suficienta inceperea urmaririi penale in rem -si ca este necesară dovedirea inceperiii urmaririi penale in personam ? Va multumesc anticipat. Sunt intr-o altă situatie, cu un dosar penal in urma decesului tatalui meu- decedat in 2020, dosar care este tergiversat, inchis /clasat in 2021 si redeschis - reluarea urmaririi penale in 2022 , in prezent sunt la a 5a plangere privind tergiversarea, s-au acordat termene de cate 3 luni ptr solutionare si nu s-au respectat, este pe față o vădită intenție mușamalizare si atingere termen de prescriere, in 2024 am depus ptr malpraxis, in penal este in rem, iar acum au suspendat civilul/malpraxis pana la solutionarea penalului in care avem in rem desi persoanele sunt cunoscute cu acte in dosar, audiate, declaratii prin care s-au autoincriminat , etc. Doresc sa fac recurs impotriva suspendarii dispuse pe art 413 alin 1 punct 2. Multumesc.
Suspendare proces
sile2011
buna ziua
va rog ca sa ma ajutati cu o problema.
se poate suspenda un proces civil , daca sa inceput urmarirea penala IN REM sub aspectul infractiunii?
inca ... (vezi toată discuția)