avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Vanzare teren achizitionat pe IF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Vanzare teren achizitionat pe IF

Bună ziua.Pămint arabil extravilan achiziţionat in urmă cu 10 ani pe numele Intr.Familiale.. Am dori ca terenul respectiv să fie scos din inventarul IF, şi să fie trecut pe numele reprezentantului.Care este procedura ?
Mulţumesc
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:27, 12 Aprilie 2019
Mergeti mai intai la primarie sa vedeti daca trebuie sa urmati procedura clasica de vanzare teren.
Il vindeti cu factura catre dumneavoastra ca persoana fizica si chitanta si apoi cu factura si chitanta si actele in original ale IF si cele de achizitionare ale terenului mergeti la notariat pentru contractul de vanzare cumparare.
Venitul incasat e impozabil pentru IF.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere pamant extravilan in intravilan SmarandaEca SmarandaEca Buna ziua, Parintii mei au achizitionat un pamant acum 20 de ani, pe contractul de vanzare/cumparare este mentionat ca este teren intravilan, la fel si in ... (vezi toată discuția)
Posibilitate vanzare teren arabil cl710521 cl710521 Buna ziua, 3 frati au mostenit 3 loturi de teren arabil, fiecare lot in suprafata de 1,5ha, iar titlul de proprietate este pe numele celor 3 frati (nu s-a ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren cu "chitanta de mana" Lucian T Lucian T Buna ziua, voi achizitiona un teren de 4000 mp. (pasune, extravilan) care are cadastru, intabulare si toate actele in regula. Proprietarul terenului, imi ... (vezi toată discuția)