avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CASATORIE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CASATORIE

Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si buletin,sa se poată căsătorii cu prietenul ei cetatean sârb ca sa aibe si el drept de lucru in Austria,după ea...tin sa precizez ca mama ei cetatean român a decedat.Oare are dreptul sa isi facă buletin si sa se căsătorească in romania ca apoi sa plece in viena unde locuiesc?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:53, 16 Mai 2019
Daca domiciliaza in Serbia ar trebui sa aiba un pasaport de CRDS-cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Pe baza acestuia se poate casatori ca cetatean roman la ambasada cu cetateanul sarb. Daca vrea sa se casatoreasca la primarie are nevoie de o carte de identitate provizorie- resedinta CRDS-altfel nu se poate casatori decat la ambasada Romaniei din Serbia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean sarb Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara teren ca cetatean american? cheloo03 cheloo03 Buna ziua, incerc sa dau de niste raspunsuri concrete de ceva vreme, si am zis poate aici am mai mult noroc. Sunt stabilit in state de 15 ani, sunt cetatean ... (vezi toată discuția)