buna ziua, am imprumutat PF-PF o suma considerabila prin contract de imprumut la notar. scadenta s-a scurs iar acum tb sa trag de maneca imprumutatul care imi propune niste sume derizorii (s-ar stinge ctr. in aprox 3-4 ani!!), stiind faptul ca are resursele necesare achitarii. va rog sa imi explicati cum pot sa execut acest ctr. si cui ma pot adresa. multumesc
Daca aveti un contract de imprumut incheiat la notar, puteti merge cu el la un executor judecatoresc, pt inceperea executarii silite.Executarea se face in ordine:venituri,bunuri mobile, bunuri imobile.
Puteti incerca executarea silita asupra oricaror bunuri sau venituri ale debitorului.Daca aveti cunostinta despre conturi, imobile puteti ajuta putin executorul asa incat executarea sa se intample mai repede.
@Margareta & @Narcizza: va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Nefiind de profesie nu stiu insa cui ma pot adresa concret--> unde gasesc un executor, cam cat dureaza, cat costa, etc.? In cazul in care doriti, va rog sa imi transmiteti reperele de contact proprii sau recomandari in vederea acestei consultante juridice. multumesc anticipat.
Cautati pe internet birourile de executori judecatoresti si alegeti unuol dintre acestia . Executorul va poate spune mai exact cat dureaza si care este cuantumul onorariului. Onorariile sunt in functie de creanta pe care o aveti de recuperat. Durata nu este fixa pentru ca trebuie parcursi anumiti pasi: executorul va solicita incuviintarea instantei si numai dupa aceea poate efectiv trece la executare- trimite adrese de poprire, identifica bunuri si imobile.
Dar cred ca dupa un prim contact cu executorul o sa aveti o imagine de ansamblu a acestei proceduri de executare.