avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Denunt jocuri de noroc in spatiu cu contract de comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Denunt jocuri de noroc in spatiu cu contract de comodat

Buna ziua,

Sunt propietara unui spatiu comercial inchiriat in prezent cu contract de comodat, fara nici un alt act aditional. Anteiror acestui contract am avut, cu acelasi chirias, un alt contract de acomodat dar cu act aditional prin care ii permiteam sa subinchirieze, el folosindu-l pentru a instala 4 masini de jocuri de noroc si una de pariuri. Acest contract a fost valabil pina pe 27 septembrie 2018 cand a finalizat si s-a incheiat actualul contract de acomodat, unul nou fara niciun act aditional, deci fara permisiunea de a subinchiria. Chiriasul are si in prezent instalate in interior 4 masini de jocuri si una de pariuri in virtutea unui contract vechi pe care l-a avut el cu o companie de inchiriat masini de jocuri, Eu l-am avertizat de mai multe ori ca nu sunt de acord cu aceasta situatie, ca jocurile se afla ilegal in spatiu si sa le scoata, i-am trimis si o notificare oficiala prin executor judiciar, dar nu s-a conformat.
Intrebarea mea este unde pot sa fact un denunt ca sa pot sa am probe pentru al da in judecata?
Masinile sunt intr-un local public, le-au vazut multe persoane, dar chiar si asa banuiesc ca am nevoie de martori care sa declare acest lucru. Ce probe trebuie sa aporteze martorii in afara de declaratia lor personala?
Va multumesc,
Mioara Oprescu
Cel mai recent răspuns: Mioara Oprescu , utilizator 12:41, 15 Aprilie 2019
In primul rand va referiți la un contract de comodat nu de acomodat,în al doilea rand sub forma unui contract de comodat dvs primeati probabil chirie asa ca atentie cu denunturile sa nu va faca și beneficiarii spațiului/chiriasii plângere la anaf.Nu inteleg ce va deranjează că au subanchiriat sau nu atat timp cat va plătesc o chirie.Daca nu va plătesc nimic reziliati contractul de comodat în funcție de clauzele din acesta.
Va multumesc pentru amabilitate, va cer scuze pentru exprimarea incorecta in unele ocazii de-a lungul detaliilor relatate (in alte ocazii m-am exprimat corect), nu primesc si nici nu am primit bani si nici alte compensatii. Convingerea dumneavoastra ca se plateste o chirie nu corespunde cu realitatea.
Contractul de comodat are prin definitie caracterisitica ca este cu titlu gratuit si daca propietarul nu specifica in mod expres ca permite chiriasului sa subinchiereze, acesta din urma nu o poate face in mod legal, dar ca sa nu existe nci-un fel de interpretari l-am anuntat oficial (pe chirias) ca nu sunt de acord cu instalarea masinilor de jocuri.
La intrebarea de ce ma deranjeaza o subinchiriere ma voi referi la cazul concret al jocurilor de noroc, pentru ca despre asta este vorba in aceasta situatie:
Cand se inchiraza masini de jocuri de noroc ne referim la o activitate speciala, are anumite conotatii (poate conduce la adictie cu consecinte devastatoare, minorii nu au acces, iar in spatele acestor jocuri exista alte jocuri de interese fara etica). Este legitim din partea mea sa ma opun din motive de constiinta.
Pe de alta parte, daca am face abstractie de motivele mele etice, eu personal as putea inchiria direct jocurile de noroc, n-as avea nevoie de un intermediar care isi asigura venitul in timp ce eu nu castig nimic.
De asemena va multumesc ca m-ati prevenit in legatura cu denuntul si posibilele sale urmari, dar nu am motive sa tem o investigatie pentru nu am nimic de ascuns, de altfel asta si urmaresc
sa sfarseasca o activitate cu posibile consecinte negative pentru persoanele care, inocent, cred ca nu au nimic de pierdut.
Bineinteles ca se poate rezilia contractul, dar trebuie dovedit cu probe irefutabile ca acolo functionau jocuri de noroc.
Intrebarea mea era unde trebuie sa ma dirijez ca sa pot dovedi fara dubii ca sunt instalate jocuri de noroc in acel spatiu si ce fel de probe sunt valabile (de exemplu martori, anumite bonuri de la masina de pariuri, fotografii sau video, etc)
Nu stiu daca trebuie sa ma adresez la Politie sau la Oficiul pentru Jocuri de Noroc, daca constatarea unui avocat sau a unui executor judiciar este luata in considerare intr-un eventual proces (unde s-ar ajunge daca chiriasul de opune rezilierii)?
Va multumesc anticipat pentru orientare, pentru mabilitate si pentru timpul acordat si va cer scuze pentru eventualele erori de ortografie.
Astept raspunsul dumneavoatra calificat.

O seara buna,
Mioara Oprescu
In general foarte multe persoane pt a evita /eluda plata impozitelor datorate către stat în loc de contract de închiriere incheie un asa zis contract de comodat primind bineinteles o chirie.In cazul dvs reziliati contractul în funcție de clauzele trecute în acesta.Puteti face o sesizare la ONJN instituție în măsura sa verifice utilizatorii de jocuri de noroc.,Este indicat sa mergeți la un av pt ca in functie de contract sa va sfătuiască cum sa acționati
Va multumesc pentru amabilitate si promtitudine.
O zi buna,
Mioara Oprescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masini de jocuri in locatie cu contract de comodat Mioara Oprescu Mioara Oprescu Buna ziua, Sunt propietara unui local comercial inchiriat cu contract de comodat, contract in care nu am dat permis explicit pentru subinchiriere. In ciuda ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat si subinchiere Mioara Oprescu Mioara Oprescu Inteleg ca un contract de comodat pentru local comercial in care nu apare scris ca, chiriasul are voie sa subinchirieze nu poate fi folosit in acest scop, ... (vezi toată discuția)
valoarea unui contract de comodat bucurescu bucurescu buna ziua, intr-o locatie unde isi desfasoara activitatea alta firma si tot spatiul imobilului este inchiriat in intregine acestei firme, eu pot face cu ... (vezi toată discuția)