Va multumesc pentru amabilitate, va cer scuze pentru exprimarea incorecta in unele ocazii de-a lungul detaliilor relatate (in alte ocazii m-am exprimat corect), nu primesc si nici nu am primit bani si nici alte compensatii. Convingerea dumneavoastra ca se plateste o chirie nu corespunde cu realitatea.
Contractul de comodat are prin definitie caracterisitica ca este cu titlu gratuit si daca propietarul nu specifica in mod expres ca permite chiriasului sa subinchiereze, acesta din urma nu o poate face in mod legal, dar ca sa nu existe nci-un fel de interpretari l-am anuntat oficial (pe chirias) ca nu sunt de acord cu instalarea masinilor de jocuri.
La intrebarea de ce ma deranjeaza o subinchiriere ma voi referi la cazul concret al jocurilor de noroc, pentru ca despre asta este vorba in aceasta situatie:
Cand se inchiraza masini de jocuri de noroc ne referim la o activitate speciala, are anumite conotatii (poate conduce la adictie cu consecinte devastatoare, minorii nu au acces, iar in spatele acestor jocuri exista alte jocuri de interese fara etica). Este legitim din partea mea sa ma opun din motive de constiinta.
Pe de alta parte, daca am face abstractie de motivele mele etice, eu personal as putea inchiria direct jocurile de noroc, n-as avea nevoie de un intermediar care isi asigura venitul in timp ce eu nu castig nimic.
De asemena va multumesc ca m-ati prevenit in legatura cu denuntul si posibilele sale urmari, dar nu am motive sa tem o investigatie pentru nu am nimic de ascuns, de altfel asta si urmaresc
sa sfarseasca o activitate cu posibile consecinte negative pentru persoanele care, inocent, cred ca nu au nimic de pierdut.
Bineinteles ca se poate rezilia contractul, dar trebuie dovedit cu probe irefutabile ca acolo functionau jocuri de noroc.
Intrebarea mea era unde trebuie sa ma dirijez ca sa pot dovedi fara dubii ca sunt instalate jocuri de noroc in acel spatiu si ce fel de probe sunt valabile (de exemplu martori, anumite bonuri de la masina de pariuri, fotografii sau video, etc)
Nu stiu daca trebuie sa ma adresez la Politie sau la Oficiul pentru Jocuri de Noroc, daca constatarea unui avocat sau a unui executor judiciar este luata in considerare intr-un eventual proces (unde s-ar ajunge daca chiriasul de opune rezilierii)?
Va multumesc anticipat pentru orientare, pentru mabilitate si pentru timpul acordat si va cer scuze pentru eventualele erori de ortografie.
Astept raspunsul dumneavoatra calificat.
O seara buna,
Mioara Oprescu