avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... soc cu datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

soc cu datorii

Buna Ziua
Am o societate in Galati cu datorii catre finante si cativa furnizori . Din aceasta luna am inceput sa platesc datoriile catre finante in liita posibilitatilor mele cam 2000 lei pe luna . Una din probleme ar fi penalitatile care apropape egaleaza datoria catre finante - Ce as putea face sa pot stopa cresterea penalitatilor?
Cea de-a doua problema ar fi legata de un furnizor caruia as mai avea de dat cam 26000 lei, din marfa care a expirat . Eu am anuntat furnizorul inca din decembrie 2007 prin cateva instiintari trimise prin curier ca am probleme cu firma si as vrea sa fac retur la marfa care in acel moment era in termen dar pana februarie 2009 m-au plimbat de la un director la altul si nu s-a luat nici o masura . Ce pot face si in aceasta situatie , mentionez ca pe parcursul acestor ani am tot platit dar momentan nu mai am din ce.

va multumesc

Cel mai recent răspuns: stefanitaorzan , utilizator 10:11, 17 Decembrie 2009
stefanitaorzan a scris:

Mutumesc pentru raspuns
Sa inteleg ca la penalitati nu se mai aplica alte penalitati?

Purtator de majorari de intirziere este numai debitul initial. Este interzis a se aplica majorari de intirziere la o suma ce reprezinta tot majorari de intirziere.
Adaug la cele spuse anterior de colegi faptul ca cuantumul majorarilor de intirziere nu poate depasi valoarea debitului initial indiferent de perioada de timp in care o sa achitati debitul initial.
majorarile de intarziere nu sunt purtatoare de alte majorari, dar pot depasi, din pacate, cuantumul debitului initial.

mult succes!
Puteti sa cereti dvs deschiderea procedurii de insolventa.
De la data deschiderii procedurii nu se mai calculeaza penalizari !
Referitor la furnizor depinde de prevederile contractului . In lipsa unui contract nu puteti forta furnizorul sa faca retur de marfa , trebuie sa achitati contravaloarea facturii.
e corecta solutia lui adi stoica dar trebuie sa pregatiti si un plan de reorganizare judiciara
Buna Ziua
Am semnat cotract cu furnizorul si exista in acesta un paragraf " Forta Majora" in care sunt explicate criteriile dupa care se face un retur, criterii care corespundeau situatiei mele, dar totusi nici asa nu s-a luat nici o masura. In ceea ce privesc datoriile la stat , daca-mi pastrez ritmul 1500 lei/saptamana pana la sf lui ianuarie le termin.

Alte discuții în legătură

Majorari de intirziere barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma aflu in urmatoarea situatie: In 2007 in situatia:FISA SINTETICA TOTALA ptr. neplata TVA de 10700, mi s-a calculat o dobinda de : 660 lei ... (vezi toată discuția)
Penalitati neplata tva gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, nu ma pricep la contabilitate, insa familia are un SRL (la care sunt si eu administrator) si avem de platit TVA in valoare de 14000 lei. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Metoda de calcul cipry_blue cipry_blue Imi poate explica cineva cum se calculeaza sau unde gasesc metoda de calcul pentru impozitul pe profit, inclusiv cum se aplica penalitati. Ma refer la o firma ... (vezi toată discuția)