Buna Ziua
Am o societate in Galati cu datorii catre finante si cativa furnizori . Din aceasta luna am inceput sa platesc datoriile catre finante in liita posibilitatilor mele cam 2000 lei pe luna . Una din probleme ar fi penalitatile care apropape egaleaza datoria catre finante - Ce as putea face sa pot stopa cresterea penalitatilor?
Cea de-a doua problema ar fi legata de un furnizor caruia as mai avea de dat cam 26000 lei, din marfa care a expirat . Eu am anuntat furnizorul inca din decembrie 2007 prin cateva instiintari trimise prin curier ca am probleme cu firma si as vrea sa fac retur la marfa care in acel moment era in termen dar pana februarie 2009 m-au plimbat de la un director la altul si nu s-a luat nici o masura . Ce pot face si in aceasta situatie , mentionez ca pe parcursul acestor ani am tot platit dar momentan nu mai am din ce.
s-a publicat in M.O. Legea 363/2009 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 92/2009 pentru amanarea la plata a obligatiilor fiscale neachitate la termen ca urmare a efectelor crizei economico-financiare.
o modificare foarte importanta, in ceea ce priveste majorarile de intarziere, este aceea ca pe intreaga perioada a valabilitatii amanarii, cuantumul majorarilor este redus la jumatate, adica 0,05% pe zi.
de asemeni, garantiile ce trebuiesc constituite, sunt mai mici....
Buna seara
Am hotarat deschiderea procedurii de faliment. Problema mea este urmatoarea: imi apare in ultima balanta marfa pe stoc 35.000 lei, aceasta a expirat in decursul unui an, fizic nu mai exista ( nu aveam unde sa tin 20 de lazi cu medicamente epirate), contabila imi spune ca ar trebui facut un proces verbal de expirare sau deteriorare. E legal sa facem acest proces acum cu toata marfa- cine il semneaza ca nu mai sunt angajati pe firma? Eu mai am de recuperat din firma aprox 24000 lei conform creditarilor - ar fi mai corect sa-mi vand o parte din marfa in contul creditarilor?
art. 21, alin 4, lit. c) - nu sunt chelt deductibile :
cheltuielile privind bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale constatate lipsă din gestiune ori degradate, neimputabile, pentru care nu au fost încheiate contracte de asigurare, precum şi taxa pe valoarea adăugată aferentă, dacă aceasta este datorată potrivit prevederilor titlului VI.
art. 128, alin. 8, lit. b) - nu este considerata livrare de bunuri :
bunurile de natura stocurilor degradate calitativ, care nu mai pot fi valorificate...
norme metodologice : În sensul art. 128 alin. (8) lit. b) din Codul fiscal, nu se consideră livrare de bunuri cu plată bunurile de natura stocurilor degradate calitativ, care nu mai pot fi valorificate, dacă sunt îndeplinite în mod cumulativ următoarele condiţii:
a) bunurile nu sunt imputabile;
b) degradarea calitativă a bunurilor se datorează unor cauze obiective dovedite cu documente;
c) se face dovada că s-au distrus bunurile şi nu mai intră în circuitul economic.
asadar, conform prevederilor legale, cheltuiala este nedeductibila fiscal, dar nu trebuie colectata taxa, daca se indeplinesc conditiile de mai sus.
balanta la tva cum e? aveti de plata sau de recuperat?
daca e de recuperat, se va compensa cu tva de plata, in cazul in care nu doriti batai de cap cu justificarea fata de expirarea medicamentelor.
din punctul meu de vedere nu se pune problema facturarii catre creditori, pentru ca nu sunt motive legale.
Buna Ziua
TVA am de plata 1800 lei eu vroiam sa imi vand marfa mie in contul banilor pe care teoretic ar fi trebuit sa-i recuperez ca sa nu mai trebuie sa o justific
Metoda de calcul
cipry_blue
Imi poate explica cineva cum se calculeaza sau unde gasesc metoda de calcul pentru impozitul pe profit, inclusiv cum se aplica penalitati. Ma refer la o firma ... (vezi toată discuția)