avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cat timp de la infiintare pot functiona fara contabil?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cat timp de la infiintare pot functiona fara contabil?

Salut,

Daca infiintez un SRL, iar in dosarul la ONRC atasez acel formular/declaratie ca la sediul/punctele de lucru cat si in afara acestora NU se desfasoara activitatea mentionata la inmatriculare, cat timp poate acel SRL sa stea fara contabil? Sau mai bine zis, poate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L , Consultant de business 00:37, 15 Aprilie 2019
Nu se poate, ai nevoie de contabil in cca 30 zile (depinde cum este trimestrul) .
N-ai nevoie de contabil daca firma are activitatea suspendata (nu elibereaza nici un fel de documente fiscale), dar si aici ai nevoie la sfarsit de an de contabil .
Cat timp firma sta activa, dar sa zicem nu are incasari, se depunde declaratia 100 pe zero . (un contabil pentru acest lucru taxeaza de medie intre 50 lei - 200 lei, depinde de noroc) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl fara activitate anku anku Salut! Doresc sa infiintez un SRL si sa o declar fara activitate momentan. M-ar interesa din punct de vedere fiscal care ar fi obligatiile mele. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Pfa - formular 220 + 070 wasssu wasssu 1. Legat de formularul 220, ce trec la punctul II. 9 Document de autorizare? Cand am infiintat pfa-ul am primit certificatul de inregistrare, certificat ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa cod caen 4321 - impozitare in sistem real - neplatitor de tva Rus-Nicu Rus-Nicu Buna, Doresc sa infiintez un PFA in domeniul instalatielor electrice cod CAEN 4321. La Cluj Napoca pentru CAEN 4321 venitul a fost stabilit la 22300 RON pe ... (vezi toată discuția)