avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata cu ora
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata cu ora

Buna ziua!
Ma numesc Elena ,sunt pensionara ,am lucrat in invatamant ca profesor cu studii superioare,grad didactic I, 41 ani.
In anul 2018 ,octombrie m am incadrat la plata cu ora,avand scris in contractul individual de munca 16 ore pe saptamana,pe post de profesor invatamant primar.Incadrarea este conform legii 387 din17decembrie 2009,art.II,pentru profesor cu studii superioare.
Intrebarea mea este urmatoarea :
Cum trebuie calculata valoarea unei ore ?
Mentionez ca atat cat timp am lucrat , plata cu ora s a facut 1/72 ca a unui profesor cu studii superioare..
Am colectiv de elevi sub educare ,nu primesc spor de dirigentie.Pana acum am fost platita la 1/72 ,iar astazi ma anunta ca vrea sa ma plateasca la 1/80,cu 16 ore pe saptamana, adresa de la ISJ spune ca norma mea didactica are 20 ore.Nu mai inteleg nimic.Sunt tare nemultumita de ce salariu primesc,indeplinind aceleasi cerinte ca un coleg cu aceleasi studii si vechime.Pe mine ma intereseaza valoarea unei ore, la plata cu ora.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
stefaste, utilizator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 17:03, 17 Aprilie 2019
Formula este urmatoarea 1 ora =Salariu de Incadrare/167.333 . Prin salariu de incadrare se intelege incadrarea dumneavoastra ca si cum ati avea norma intreaga. De exemplu daca sunteti incadrata cu salariu minim, pentru studii superioare calculul arata asa :
1 ora= 2350/167.333 = 14.04 lei Aceasta este valoare minima orara pe care trebuie sa o primiti pentru prestatia dumneavoastra. Nota : 167.333 reprezinta numarul mediu de ore dintro luna cf Codul Muncii actualizat la 2019. Intradevar este ingrozitor de putin !

Cititi aici : [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
viorel55, utilizator
Nu ati citit cu atentie,eu sunt la plata cu ora ,16 ore pe saptamana ,incadrata cu salariul unui angajat la peste 41 ani vechime,grad I ,profesor studii superioare de lunga durata.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
stefaste, utilizator
M-am grabit ! Da ! Aveti dreptate, sunt norme speciale pentru plata orara in invatamant ! Nu le stiu pe acelea ! Salarizarea prin plata cu ora a activitatilor didactice se face pe baza unui tarif orar avizat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, stabilit in conformitate cu norma didactica diferentiata pe functii si pe niveluri de invatamant.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
viorel55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cu ora in cadrul invatamantului Adriana_Stoica Adriana_Stoica Sunt pensionara, am studii universitare si in acest an scolar am catedra intreaga ca si profesoara , decizia imi este data pe perioada anului scolar de la 1 ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori sa stiu si eu, daca se poate, pentru plata cu ora se intocmeste contract individual de munca? Din Legea 1/2011 nu se intelege acest lucru. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt profesor pentru invatamant primar pensionar ... Stoicageorgi Stoicageorgi Buna ziua ! Sunt profesor pentru invatamant primar pensionar cu o vechime de 45 de ani. As dori sa stiu cum ar trebui sa fiu platita daca am fost reincadrata ... (vezi toată discuția)