avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare:
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare:

Pe fondul ar.t 336 alin. 1 (conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice), mi s-a intocmit dosar penal. In situatia in care se desfiinteaza in parte sentinta primita la Judecatorie, se rejudeca la Curtea de Apel si se dispune inlaturarea pedepsei complementare privind art. 66 alin. 1 lit. a, b si i CP , cu mentinerea in rest a sentintei apelate ( 200 zile munca in folosul comunitatii echivalent a 3500 lei) . Cum pot proceda pentru redobandirea permisului de conducere si dupa ce perioada? Si care sunt criteriile ce dispun anularea permisului ? ( caci nu am primit momentan vreo instiintare care sa ateste anularea acestuia). Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
Mariuss2011194, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 22:16, 23 Aprilie 2019
Orice soluție de condamnare înseamnă automat și anularea permisului.
Nu trebuie sa va anunțe expres acest lucru,

Dacă nu primiți și pedeapsa complementara de a nu conduce pe drumurile publice o perioada, veți putea face din nou scoala de șoferi și sa obtineți din nou permisul de conducere la 1 an de la rămânerea definitiva a hotărârii de condamnare.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat sau îl pot redobândi fara examen? maxy2018 maxy2018 Salutare. Am și eu o intrebare, permisul este anulat ? Trebuie sa fac din nou școala de șoferi? Complet: C9 Penal Tip solutie: Condamnare fără ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , pe data de 21.10.2020 am fost condamnat pt o greseala ... Jstalex Jstalex Buna ziua , pe data de 21.10.2020 am fost condamnat pt o greseala pe care o regret enorm. respectiv conducerea pe drumurile publice sub influienta bauturilor ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcoolemie Florinn92 Florinn92 buna ziua , azi am primit si eu sentinta si va rog sa mi spuneti daca imi pot recupera in 6 luni de zile permisu daca achit amenda penala . (am si incheiat un ... (vezi toată discuția)