avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate

Buna ziua,cum se poate obtine titlul de proprietate pe un teren care a fost intretinut de soacra,iar dupa dcesul acesteia terenul a fost intretinut de fiu si nora, iar din 2009 au fost platite taxe si impozite pentru acest teren si trecut la rol. Actual are litigiul pe uzulcapiune de 30 ani,dar i s-a spus ca sa il inchida ca nu obtine hotararee judecatoreasca pentru act de proprietate. Este adevarat? Sau poate depune actiune in cnstatare? Ce se poate face ca sa obtina tirlul de proprietate pe teren? Vrea sa construiasca o casa pe acel teren.
Multumesc!
Uzucapiunea se poate castiga prin instanta daca au stapanit 30 de ani cu unirea posesiilor parintilor si a copiilor , numai ca este necesar titlul de proprietate al adevaratului proprietar (vechiul proprietar ) , numele si adresa mostenitorilor acestuia , si foarte multe acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propietate ionela1965 ionela1965 buna ziua, as dori si eu un raspuns, daca o persoana a cumparat un teren de 240 de metri cu chitanta de mana si a platit impozit dupa care a facut acte de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune teren agricol mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Tatal meu impreuna cu doi frati sunt pe un titlu de proprietate ca beneficiari ai unei suprafete de 5.5ha. Din 1991 si pana astazi el a folosit toata ... (vezi toată discuția)
Chitante de mana. posibilã uzucapiune. costache1 costache1 soacra mea are o casa cumparata de mai bine de 30 de ani este un imobil foarte mic are aproximativ 56 de metri patrati cu tot cu casa dar problema este ca ... (vezi toată discuția)