avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La votarea unei propuneri în adunarea generală a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La votarea unei propuneri în adunarea generală a asociației, nouă proprietari din cei zece prezenți s-au abținut, iar unul a votat ,,pentru''. Ce se întâmplă cu propunerea respectivă, trece sau nu?

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: 10 proprietari prezenti in adunarea generala.
Vot pe o propunere X. Se voteaza propunerea X. Avem 1 vot pentru propunere, 0 voturi impotriva si 9 aptineri. Ce se intampla cu propunerea respectiva? trece sau nu.

Am intrebat 2 avocati. Unul zice ca da altul ca nu.

Multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: m1205 , utilizator 20:15, 23 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

lungdan a scris:

In luarea unei decizie exista doar pro si contra.

Eu zic ca exista doar "de acord" (de aceeasi valoare cu 'pro', daca vreti). E plina L196/2018 de cuvantul/ideea/spiritul de "acord" - 81 de mentionari pe familia de cuvinte.
Neridicarea mainii la intrebarea "cine este de acord cu ......" nu are nicio valoare, nici de 'abtinere', nici de 'contra'/'impotriva', pur si simplu nu exista un astfel de vot.

Situatia confuza a fost generata de faptul ca presedintele n-ar fi trebuit sa mai intrebe "cine este impotriva..." si "se abtine cineva' (sau sa calculeze prin diferenta). Presedintele ar fi trebuit sa intrebe doar "cine este de acord cu propunerea ...", sa numere voturile si sa vada unde se inscrie cu numarul de voturi obtinute functie de ce anume se voteaza.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
CipM, utilizator
ce a intrebat si cum toți s au repezit sa raspundă...raspunsul este....NEGATIV
In urma voturilor a reiesit ...unul impotrivă si restul abtineri.Votul presedintelui nu are ce căuta aici.
Dacă in urma voturilor rezultatul era 1 la 1 si restul abtineri, conta votul presedintelui.
Mai cititi fratilor legea ,si nu mai dati răspunsuri ca sa vă aflați in treaba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, recent am avut o adunare generala a asociatiei de propietari ... ciumagcatalin ciumagcatalin Salut, Recent am avut o adunare generala a asociatiei de propietari la care tabelul de prezenta initial (cand a inceput AGA) avea unceva la 300 voturi. Spre ... (vezi toată discuția)
Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un pfa? Sever Simion Sever Simion Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un PFA? Mutlumesc. (vezi toată discuția)
Calcul voturi ag zice zice Se dau 144 voturi prezente, AG este statutara deja de la 140 voturi. Se supune la vot o decizie: 53 voteaza pentru, 91 se abtin, 0 contra. Se considera ... (vezi toată discuția)