avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Dacă salariatul a lucrat într-o lună de 20 de zile lucrătoare, de luni până vineri 18 zile, sâmbătă și duminică 3 zile si 2 zile recuperare(a stat acasa si a fost platit), cate ore are suplimentare.
Orele de recuperare pot fi plătite peste norma?
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Rasian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 19 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orele lucrate in weekend nu se considera ore suplimentare.

Munca suplimentara se refera la munca peste programul de 8 ore/zi de luni-vineri .Orele suplimentare sunt ceea ce depaseste 40 de ore pe saptamana, in cele 5 zile, si nu pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal.

Munca suplimentara si munca in zilele de week-end sunt recompensate diferit si se supun unor prevederi legale diferite.
Ok. Atunci daca salariatul a lucrat 168 de ore într-o luna, norma fiind de 160 si a avut si 16 ore de recuperare, cate ore suplimentare are in luna respectiva? Multumesc!
Daca norma era de 160 , atunci are 8 ore suplimentare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare adema1980 adema1980 Buna ziua, Am o nelamurire legata de modalitatea de stabilire a orelor suplimentare. Dupa cum se stie orele suplimentare de platesc in luna in care s-au ... (vezi toată discuția)
Activitate in weekend! Flav Flav Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca textul de mai jos din contractul de munca ma obliga sa prestez ore in weekend fara acordul meu. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)