avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie decizie de concediere(demisie)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie decizie de concediere(demisie)

Buna seara! Am fost angajatul unei societati (constructii) in perioada 01.01-22.07.2009 ,cand am fost anuntat ca nu mai sunt angajatul acesteia,contractul individual de munca fiindu-mi intrerupt in baza art.79(1) din Codul Muncii.Bineinteles ca eu nu am formulat si semnat nici o cerere de demisie la adresa societatii,drept pentru care i-am chemat in instanta.La primul termen le-am cerut sa prezinte acea cerere de demisie semnata de mine,in baza careia s-a incheiat contractul de munca.Si cum era normal dansii nu au avut aceasta cerere,drept pentru care s-a cerut ca la urmatorul termen,sa prezinte cererea mea de demisie inclusiv alte acte care au stat la baza incheierii contractului de munca.Intrebarile mele sunt:-ce acte a r putea aduce in apararea lor(repet ,nu am semnat nici o cerere,hartie,etc.)?-cat poate dura un astfel de proces?-in cazul castigarii procesului,pot cere si plata deplasarii mele catre Tribunal(in decizie,au precizat ca pot contesta la Tribunalul din raza societatii,eu fiind din alt judet.)? Va multumesc mult! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 26 Noiembrie 2009
La ce Tribunal va judecati .. cel in raza caruia domiciliati sau cel in raza caruia se afla sediul societatii? :hm:
In raza caruia se afla societatea.
Atunci instanta trebuie sa-si decline competenta, astfel ca daca pronunta o hotarare aceasta este nula.

Litigiul de munca se solutioneaza de catre tribunalul judetean in a carui raza teritoriala isi are domiciliul reclamantul - art.284 alin.2 C.mun.
Competenţa teritorială reglementată de art. 284 din Codul muncii este imperativă, exclusivă şi derogatorie de la dreptul comun
In decizie scrie asa:€Reprezentantul legal SC.........DL...... Avand in vedere demisia inregistrata sub nr....din....prin care dl......avand functia de.....in cadrul societatii,denunta unilateral contractul individual de munca.In baza art.79(1) din Codul Muncii;In temeiul prevederilor Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale si a prerogativelor stabilite prin actul constitutiv al societatii, DECIDE: Art.1.Incepand cu data de....inceteaza contractul individual de munca al d-lui....avand functia de....in cadrul societatii,conform art.79(1) din Codul Muncii.Art.2.Cu ducerea la indeplinire a prezentei se insarcineaza dl.....(patronul) si se comunica celui in cauza.Art.2.Prezenta poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul.......(din raza caruia se afla societatea)
Competenta materiala a instantei nu se negociaza , e de ordine publica!.Instanata trebuie sa-si decline competenta in favoarea Tribunalului de la domiciliu dvs..
Ma surprinde ca la tribunalul unde va judecati nu se cunoaste acest lucru, dar, oricum , ridicati dvs. exceptia necompetentei ca tot asupra dvs. se va rasfrange...si chiar ca va judecati in 3 ani!

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala instanta divort Antoanela Geaman Antoanela Geaman Art. 607 Cod proc. civ. prevede: [i]Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. ... (vezi toată discuția)
Declinarea competentei catacata2011 catacata2011 Va rog foarte mult sa ma ajutati cu o nelamurire,,si anume: daca eu in calitate de parat intr-un proces pt incredintare minor,,avand domiciliul stabil in x ... (vezi toată discuția)
Unde se poate introduce o actiune? ContSters125561 ContSters125561 In procesele referitoare la litigii de munca,se poate introduce actiune si intr'un alt oras decat cel al reclamantului,in conditiile in care partea parata are ... (vezi toată discuția)