avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie decizie de concediere(demisie)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie decizie de concediere(demisie)

Buna seara! Am fost angajatul unei societati (constructii) in perioada 01.01-22.07.2009 ,cand am fost anuntat ca nu mai sunt angajatul acesteia,contractul individual de munca fiindu-mi intrerupt in baza art.79(1) din Codul Muncii.Bineinteles ca eu nu am formulat si semnat nici o cerere de demisie la adresa societatii,drept pentru care i-am chemat in instanta.La primul termen le-am cerut sa prezinte acea cerere de demisie semnata de mine,in baza careia s-a incheiat contractul de munca.Si cum era normal dansii nu au avut aceasta cerere,drept pentru care s-a cerut ca la urmatorul termen,sa prezinte cererea mea de demisie inclusiv alte acte care au stat la baza incheierii contractului de munca.Intrebarile mele sunt:-ce acte a r putea aduce in apararea lor(repet ,nu am semnat nici o cerere,hartie,etc.)?-cat poate dura un astfel de proces?-in cazul castigarii procesului,pot cere si plata deplasarii mele catre Tribunal(in decizie,au precizat ca pot contesta la Tribunalul din raza societatii,eu fiind din alt judet.)? Va multumesc mult! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 26 Noiembrie 2009
Cererea poate sa fie depusa prin posta cu confirmare de primire, astfel incat sa ajunga la instanta inaintea termenului de judecata.

Instanta ......................
Dosar nr .........
Termen de judecata ......

Domnule Presedinte,


Subsemnatul ......................................., domiciliat in ................................., str. ......
............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........
........................, in calitate de reclamant in dosarul mai sus citat, in contradictoriu cu parat S.C. ........................., cu sediul in ......................., str. ............................ nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .................................., cod unic de inregistrare ............................., atribut fiscal .............................., numar de ordine in registrul comertului ............./........./............ , formulez cerere pentru ridicarea exceptiei necompetentei teritoriale, in conformitate cu prevederile art. in conformitate cu dispozitiile art.158 si urm, C.proc.civ. coroborate cu art. 284 alin.2 C.mun.

Potrivit art.284 alin.2 C.mun., competenta teritoriala de solutionare a litigiilor de munca apartine Tribunalului Judetean in a carui circumscriptie teritoriala isi are domiciliu reclamantul.
Competenţa teritorială stabilită în favoarea instanţei în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul, este o competenţă imperativă, exclusivă şi derogatorie de la dreptul comun.

Pentru aceste motive, va rog sa admiteti exceptia si sa pronuntati o hotarare de declinare a competentei în favoarea instantei in a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul .

DOMNULUI PRESEDINTE al ........................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala instanta divort Antoanela Geaman Antoanela Geaman Art. 607 Cod proc. civ. prevede: [i]Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. ... (vezi toată discuția)
Declinarea competentei catacata2011 catacata2011 Va rog foarte mult sa ma ajutati cu o nelamurire,,si anume: daca eu in calitate de parat intr-un proces pt incredintare minor,,avand domiciliul stabil in x ... (vezi toată discuția)
Unde se poate introduce o actiune? ContSters125561 ContSters125561 In procesele referitoare la litigii de munca,se poate introduce actiune si intr'un alt oras decat cel al reclamantului,in conditiile in care partea parata are ... (vezi toată discuția)