Buna ziua,
M-am trezit in aprilie 2019 cu o decizie de impunere ANAF, retroactiv (!) pt asa-zise contributii sociale pe 2015.
Baza de calcul este mai mult decat dubioasa, aparand o suma pusa acolo pur si simplu din burta.
In respectiva hartie apar asa:
1. Venituri din activităţi independente ... 0
2. Venituri din drepturi de proprietate intelectuală, potrivit
art.296^21 alin (1) lit.e) şi f) din Codul fiscal ...0
3. Venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură ... 0
6.2 Venituri din premii şi câştiguri din jocuri de noroc ... 0
4. Venituri în regim de reţinere la sursă a impozitului pe venit, din
activităţi de natura celor prevăzute la art. 52, alin.(1) lit b)-d) şi din
asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art.13 lit. e) din
Codul fiscal ...0
6.3 Venituri din alte surse ...0
6. Total, din care: 6300 !??!?!?
6.1 Venituri din investiţii .... 100
6.2 Venituri din premii şi câştiguri din jocuri de noroc ... 0
6.3 Venituri din alte surse .... 0
De unde le-au iesit aia 6300 la "Total" ?!?! Adunand zero cu zero lor le da 6300 !??!
Ce mai este si aberatia asta ?!
Nu am avut nici un fel de sursa de venituri in perioada respectiva, deci toata treaba mi se pare mai mult decat abuziva.
Multumesc!
Habar nu am ce reprezinta exact pt ca nu scrie. Posibil dobanzi bancare la un depozit, altceva cu siguranta nu. Desi la ce dobanzi au dat bancile, chiar si valoarea aia de 100 mi se pare neverosimil de mare ... Si cu siguranta eu NU am incasat nimic (deci nu am scos nici un cent de nicaieri).
E clara intentia de a lua cu japca de la oameni ceva ce stiu si ei bine ca nu li se cuvine .... trebuia cel mult impozitata valoarea efectiva a venitului respectiv, nu un venit utopic urias comparativ cu suma reala ...
Eu practic trebuie sa scot o gramada de bani nici nu stiu de unde, ca sa le platesc lor pentru ce?
Buna ziua,
Si eu am patit la fel , dar si mai frumos ca in acea perioada eu eram intradevar bolnav si obligat sa ma tratez la privat unde plateam 100€ ziua de internare plus serviciile medicale. (1200 ron numai analiza sangelui ) . Acum sant pensionar si am o pensie sub o mie de lei din care traim 2 persoane. Daca as incerca sa platesc atunci sigur as ramane fara hrana sau dator pentru utilitati.
Nu stiu cum sa ies din aceasta incurcatura.
Cod fiscal
anairam2807
punem cazul: sunt jucator de pariuri sportive , loto , aparate videoloterie. sa presupunem ca castig azi la loto 200 lei, la pariuri 300lei, si la aparate ... (vezi toată discuția)