avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Libere pentru alte religii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Libere pentru alte religii

Buna ziua!
Sunt romano-catolica (de anul trecut) si as dori sa stiu daca am dreptul la zile libere cu ocazia sarbatorilor mele religioase, atunci cand acestea nu se potrivesc cu cele ortodoxe. Trebuie ca, atunci cand ortodocsii sunt liberi, eu sa merg la serviciu sau am dreptul la alte zile libere pe langa cele stabilite de lege, fara sa mi se ia din concediul de odihna? Ce dispozitii legale sunt?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
Gabi_Chi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 24 Aprilie 2019
Potrivit Codului Muncii, printre zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza se numara :
- doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
(art.139 )
Multumesc pentru raspuns, dar pe mine m-ar interesa o interpretare a acestui articol. Ar fi mai clar daca ati putea sa-mi spuneti daca AM DREPTUL pe langa cele doua zile in care eu sarbatoresc Pastele catolic la inca doua zile libere in care ortodocsii sarbatoresc Pastele, de exemplu?
In opinia mea, nu aveti dreptul la inca doua zile libere ...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)
Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)
Pastele catolic - sarbatoare legala? irumes irumes Conform ultimelor modificari ale art. 139 din Codul Muncii, alin.(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: - 1 şi 2 ianuarie; - ... (vezi toată discuția)