avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie contestabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie contestabila

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare cu privire la o donatie facuta de tatal meu asupra unui apartament mostenit de la bunicii mei in favoarea nepotului meu si cu uz fruct asupra lui catre sora mea.Doresc sa stiu daca aceasta donatie poate fi contestata de mine in viitor avandnin vedere ca nici eu nici mama mea nu a fost prezente si nici intrebate cu privire la aceasta donatie.Pot face contestatie asupra bunului donat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: madalinagurban , utilizator 12:56, 24 Aprilie 2019
Am aflat deja ce trebuia sa aflu multumesc pt ajutor si raspuns

Liliana Gradinaru a scris:

Nu se intelege ce doriti... mergeti cu actele la notar sau avocat, dar dupa decesul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu scutire de raport e_florin e_florin buna ziua ,am auzit de donatie cu scutire de raport ,as dori sa aflu daca donatia poate fi contestata de rudele donatorului dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Două moștenitoare, din care una are un copil, dorim ca un nepot să intre în posesia întregii moșteniri. ce act e recomandat să facem: donație sau contract de vânzare-cumpărare? galaoan galaoan Buna seara. Asi dori si eu o lamurire. Sunt 2 surori. Parintii sunt decedati, mama de 17 ani, tatal de 4 luni. Se dezbate mostenirea si se doreste ca dupa ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil obtinut prin mostenire cristinaj cristinaj Buna ziua, O persoana a mostenit cu drept legal un apartament. Ea il doneaza cu titlu gratuit si fara alte obligatii unui nepot. Donatoarea este casatorita ... (vezi toată discuția)