avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Buna ziua avem o problema in familie.Baiatul traieste in concubinaj cu o englezoaica in urma relatiei au un baietel cu pasaport englez nu se mai inteleg baiatul meu poate sa-si insuseasca copilul si ce demersuri trebuiesc facute,poate sa vina in tara cu el chiar daca mama copilului nu este de acord Va multumesc anticipat.
-
Cel mai recent răspuns: marianBiciusca , utilizator 13:45, 24 Aprilie 2019
Buna ziua!
Copilul este cetatean englez? Are si cetatenia romana?
Tatal este trecut in certificatul de nastere?
Cel mai bine ar fi sa discutati cu un avocat de acolo.
Sunt necesare mai multe informatii ca: cetatenia tuturor, rezidenta, loc de conceptie etc. nimeni nu-si poate insusi fara o hotarare judecatoreasca copilul care se afla in grija altcuiva, vedeti sa nu isi faca mai multe probleme.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat
Nu Doamna, nu poate sa ia copilul de la sânul mamei, ma si mir ca va trece prin gând asa ceva !
Se incadreaza la rapire de persoana , fapt foarte foarte grav !
Nu stim ca il ia sa il ascunda, e un risc, dar pana nu stim situatia, ce inseamna insusirea aia, nu putem da o solutie. Inteleg ca ei stau inca impreuna.
Doamna spune ca minorul are pasaport englez si ca tatal vrea sa scoata din Anglia copilul, contra vointei mamei, pt a îl aduce in România.
Dupa câte cunosc , este de-a dreptul penal , este vorba de rapire internationala. Ma indoiesc ca l-ar aduce doar in vizita ca sa-si vada bunica...pentru ca spune "sa-si insuseasca copilul" .

Doamna, mai bine sfatuiti baiatul dvs sa actioneze pe cale legala, sa vorbeasca cu un avocat, cu mama copilului, pt stabilirea custodiei comune, drept de vizita, pensie alimentara etc. Civilizat si legal.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Marya2019, utilizator

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu , daca se poate adriano06041 adriano06041 ma numesc adrian , sunt cetatean roman cu acte de rezidenta la londra. am trait in concubinaj cu o femeie timp de 4 ani in londra , in urma caruia a rezultat ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)
Mama romanca cu copil de englez/drepturi si beneficii in uk tinanina81 tinanina81 O zi buna tuturor! caut un sfat sau o indrumare in problema mea: sunt cetatean roman, stau in uk de 18 luni si am un baietel de 4 luni cu un cetatean englez, ... (vezi toată discuția)