avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa stiu , daca se poate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa stiu , daca se poate

ma numesc adrian , sunt cetatean roman cu acte de rezidenta la londra. am trait in concubinaj cu o femeie timp de 4 ani in londra , in urma caruia a rezultat un copil. intre timp noi ne-am despartit si copilul a ramas la ea. ea nu imi da voie sa-l vad decat in prezenta fratelui ei , ceea ce mie nu mi se pare normal , nefiind o persoana periculoasa. acum ea vrea sa mearga la mama ei in italia insotita de copil , lucru cu care eu nu sunt de acord , deoarece pentru mine o sa fie foarte greu sa-l vizitez sau sa-l vad. as vrea sa va rog sa-mi raspundeti , daca ea poate totusi sa plece cu el fara acordul meu. mentionez ca nu exista o hotarare judecatoreasca care sa-i acorde tutela copilului. mentionez de asemenea ca , copilul s-a nascut in londra si este si acum in londra. va multumesc si astept raspuns daca se poate.
Cel mai recent răspuns: adriano06041 , utilizator 19:56, 25 Noiembrie 2011
Ar trebui sa formulati o cerere de incredintare minor catre unul din parinti si stabilire program de vizita pentru celalalt parinte.
Potrivit legislatiei romane, daca pe certificatul copilului figurati ca tata al minorului, in lipsa unei hotarari de incredintare definitive nu ar putea pleca din tara fara acordul celuilalt parinte.
Ar fi bine sa vedeti si care e legislatia aplicabila in Anglia vis-a-vis de aceasta problema.
În conformitate cu legislaţia engleză, nimeni nu are voie sa ia un copil din jurisdicţia Anglia şi Ţara Galilor, fără permisiunea celor care au răspunderea părintească ( in Romania se numeste custodie), deoarece ar fi răpire de copii în temeiul Convenţiei de la Haga privind răpirea de copii si Legea răpirii din 1984.
Mama copilului trebuie sa obtina permisiunea de la tatăl să paraseasca tara, sau acesta va fi considerat răpire.
Dar, aceste prevederi se refera la cetatenii englezi.
Mama despre care vorbiti, fiind de alta cetatenie, poate sa fac pasaport copilului la Consulatul Romaniei in Anglia, iar la granita nimeni nu o va impiedica sa iasa impreuna cu copilul, fiind cetateni straini.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
va multumesc mult de raspunsuri , dar in cazul acesta as mai avea o intrebare , daca se poate. deci daca ea poate sa iasa cu copilul din anglia ea poate sa intre oricand inapoi ? weu as putea face ceva , in cazul in care nu as vrea sa plece cu copilul ? va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate marianBiciusca marianBiciusca Buna ziua avem o problema in familie.Baiatul traieste in concubinaj cu o englezoaica in urma relatiei au un baietel cu pasaport englez nu se mai inteleg ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a alege unde sa traiesc ContSters121502 ContSters121502 Buna seara, Fostul meu sot a depus plangere penala impotriva mea, pe motiv ca am luat copilul ( care are si cetatenie britanica , eu rezidenta) si am plecat ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)