avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua. Bunica mea a decedat in urma cu aproximativ 8 ani, iar bunicul inca traieste. Sunt bunicii din partea mamei. Mama mea mai are un frate bun, care a fost adoptat in tinerete de strabunica mea. Intrebarea mea este: poate bunicul meu, in vreun fel, sa imi vanda mie mostenirea mamei, cu acordul ei? Mama are datorii si am vrea sa evitam posibilele probleme. Si inca o intrebare ar fi: poate unchiul meu, cel adoptat, sa pretinda la mostenirea mamei? Va multumesc mult! Sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:33, 1 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In termenul de optiune succesorala de 1 an, daca renunta la mostenirea dupa tata, mosteniti voi, copiii mamei in mod egal, partea ce o mostenea ea. Apoi, faceti partaj cu mama pt cota mostenita de la mama ei ( bunica dvs)
In momentul asta ca mama are datorii, sa nu se grabeasca sa dezbata impreuna cu bunicul dvs mostenirea dupa bunica. sa vada intai ce se intampla cu datoriile.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Lamurire mariana 49 mariana 49 Buna ziua. Am si eu cateva intrebari la care astept si eu un raspuns. Mi-a decedat mama iar noi suntem 3 frati din care unul a fost infiiat de catre bunica din ... (vezi toată discuția)
Proprietar dupa renuntarea la succesiune ninasave ninasave La dezbaterea succesiunii dupa tatal meu am renuntat la tot in favoarea mamei mele ,fiind unicul copil Ce acte trebuie sa faca mama ca eu sa devin proprietar ... (vezi toată discuția)