avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Deschiderea coletului la livrare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Deschiderea coletului la livrare

Buna ziua,

Pentru produsele comandate online, livrarea facuta printr-o firma de curierat, in momentul in care primesc produsul fizic, pot deschide coletul fara sa mi se perceapa taxa? Unele site-uri percep o taxa pentru acest serviciu. Exista vreo baza legala prin care acest serviciu este considerat ca dreptul meu in calitate de cumparator?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:03, 13 Iunie 2021
Deschiderea coletului este o facilitate, oferită doar de unii comercianți. Nu e o obligație. E și motivul pentru care uneori e contra cost, uneori gratuit, alteori inexistent
Directiva europeana 83/2011 spune că Deschiderea coletului la livrare este un drept al consumatorului
e de preferat sa va referiti la legislatia Romaniei: [ link extern ]
in al doilea rand directiva din 2011 a fost modificata in 2018. puteti, va rog, sa mentionati articolul? eu n-am vazut sa scrie explicit despre deschiderea coletului, dar poate n-am fost atent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea coletului la livrare înainte de a se face plata, ... Al.Cremardia Al.Cremardia Deschiderea coletului la livrare înainte de a se face plata, este sau nu un drept al consumatorului? (vezi toată discuția)
Comanda online livrata, dar clientul refuza primirea coletului adrianatereza adrianatereza Buna ziua, Suntem o societate care preia si transmite si comenzi online. În ultima perioadă am sesizat faptul că unlele colete se întorc datorita ... (vezi toată discuția)
Vanzare pe un portal online DanVtr DanVtr Am postat un anunt pe un portal online, am trimis coletul doritorului care s-a declarat multumit de produs, insa problema mea se refera strict la oferta ... (vezi toată discuția)