avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despăgubire victimă vinovată de producerea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despăgubire victimă vinovată de producerea accidentului auto: la ce sumă ne putem aștepta?

Buna ziua. Sotul meu, sofer profesionist de aproape 20 ani, a fost implicat intr un accident, cu tirul pe care l conducea. Pe directia lui de mers, 4 tineri , imbracati in negru, fara veste reflectorizante sau vreo lanterna aprinsa mergeau haotic, pe marginea soselei nelumunate. Unul din ei a ajuns si pe sosea. Sotul meu l a observat tarziu si desi a tras spre stanga, l a lovit. Victima era lovita in zona feței, a fost dusa la spital, a fost supus investigatiilor, el plecand pe picioarele lui, acasa, in aceeasi noapte. Sotului meu i a fost suspendat petmisul 90 zile. Fratele victimei inca din spital a intrebat politistul cati bani ar trebui sa i dea soferul pt accidentul produs. La ce suma ne puteam astepta sa ne ceara victima?
Va multumes.
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,
Sotul a primit ieri, dupa 2 luni jumatate de la accident, raspuns de la procuratura: dosar clasat,
zero alcoolemie in sange (ii iesise 0.11 mg/l in aerul expirat)+ baiatul lovit este vinovat, intrucat se deplasa neregulamentar, noaptea, pe marginea drumului, neasigurandu-se.
Din nefericire, sotul meu isi castiga painea ca sofer si a ramas fara loc de munca iar noi ne-am descurcat foarte greu, doar cu salariul meu si cu putinul castigat de el, pe unde a apucat si cu rate la banci. Raul este facut de acum, asteptam 10 zile lucratoare ca politia sa-i returneze sotului permisul, suspendat pentru 3 luni.
Vrem sa stim daca victima, care isi luase avocat, pentru a obtine despagubiri, de la compania de asigurari, mai are vreo sansa, de a reusi ?
Va multumesc pentru tot ajutorul oferit!
O seara frumoasa!
Buna seara.
Dupa 2 luni jumatate de la accident, am primit raspuns de la procuratura: dosar clasat, zero alcoolemie in sange+ victima este vinovata, intrucat se deplasa neregulamentar, pe marginea drumului, noaptea, neasigurandu-se. Dupa 10 zile lucratoare, politia ii va returna permisul, suspendat pentru 3 luni. Baiatul lovit isi luase avocat, sa obtina despagubiri de la compania de asigurari. Mai are vreo sansa sa primeasca ceva? Si cele 8-9 ziile de spitalizare cine le plateste?
Va multumesc.
O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un accident cu vătămare corporală (fractură de tibie) și 50 de zile de îngrijiri medicale. cine va plăti despăgubirile: eu sau asigurătorul, și cum ar fi indicat să procedez? chisraul chisraul Buna seara si multumiri ca va faceti timp sa raspundeti unor intrebari pe care le-ati auzit deja de nenumarate ori. La mijlocul lunii am fost implicat ... (vezi toată discuția)
Accident , ucidere din culpa, daune rca Victorpgl Victorpgl Buna ziua, Cazul este urmatorul: Accident rutier in urma caruia victima (pieton) a decedat in ambulanta spre spital.Traversa prin loc nepermis, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, plangere pentru vatamare corporala stefanik1986 stefanik1986 salut,am si eu niste nelemuriri...am dat acum 5 luni peste cineva ...eram eu la volan singur in masina...era sambata ora 12 ....persoana peste care am dat nu ... (vezi toată discuția)