avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete cresa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete cresa

Buna ziua,
Pana la ce varsta a copilului fara handicap, o angajata are dreptul la tichetele de cresa in conditiile noii legislatii privind biletele de valoare? Unitatea unde lucrez spune ca am dreptul doar pana cand implineste copilul 2 ani, dar copilul sta la cresa pana implineste 3 ani. Iar prin definitie cresele sunt unitati de ingrijire si educatie timpurie a copiilor cu varsta de pana la 3 ani.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:14, 15 Iulie 2019
De unde reiese ca trebuie coroborate?
Exista principii de drept care se aplica... Pentru aspectele pe care nu le reglementează, norma specială se completează cu normele generale în materie.
Multumesc!
Buna ziua,
Revin la subiect.
Angajatorul prin sefa Serviciului Salarizare mi-a scris pe mail ca am dreptul la tichetele de cresa doar pana implineste copilul 2 ani. Si pentru ca in iunie a implinit copilul 2 ani, incepand din iulie nu le mai primesc.
Ce pot face in situatia asta?
Cui as putea sa ma adresez?
Legea 165/2018
Art. 18
(1) Tichetele de creșă sunt bilete de valoare care se acordă, lunar, angajaților care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordate pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.
....

Puteti sesiza : personalul cu atribuții de control, împuternicit în acest sens, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Turismului, Ministerului Culturii și Identității Naționale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de cresa Ayana1 Ayana1 Buna ziua, Lucrez la o firma cu capital privat strain, momentan ma aflu in CCC, insa la inceputul lunii iulie trebuie sa revin la serviciu intrucat copilul ... (vezi toată discuția)
Tichete de creșă Ana12. Ana12. Bună ziua! Am câteva nelămuriri legate de aceste tichete de creșă. Cum procedez să le obțin? Am întrebat la unitatea la care sunt angajată și la ... (vezi toată discuția)
Tichet 450 ron pentru gradinita, dat de stat pentru copii de 2 ani Catalina91 Catalina91 Buna ziua, am aflat ca pot beneficia copii de peste 2 ani de un tichet valoric 450ron/luna pentru acoperirea costurilor gradinitelor sau creselor. Doresc ... (vezi toată discuția)