avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program lucru

Lucrez la o firma care transporta pacienți și trebuie aduși de la o distanta de 100 _150 km depărtare fata de clinica unde fac tratamentul. Pentru a ma încadra în program ora de sosire este de 7 dimineața dar ca sai transport de la o distanta de 150 km eu efectuez 300 km tur retur ca să sosesc cu tura 1 de pacienți. Programul clinici este de la 7 la 22:00 pacientii sunt împărțiți pe 3 ture. După ce las tura 1 plec sa aduc pacientii de tura 2 care trebuie aduși la ora 12 la clinica după care trebuie sa duc pacienți de tura 1. La ora 15:00 predau mașina colegului care aduce t3 la ora 17:00 pleacă cu T2 se întoarce și la ora 22:00 pleacă cu t3 la domiciliu pacienților la 50 _100 km depărtare dar el efectuează 200 ca se intoarce
Deci 2 persoane lucrează dupa următorul program T1=3 dimineata 15:00 și T2 de la 15.00 la ora 00.30 a doua zi ca depășește 12 noaptea și se modifica data.
Total ore lucrate pe 2 pers. este de aproximativ 21. 30 din care se ponteaza 16 programul e de luni pana sâmbătă.
Unde ma pot adresa cu privire la încălcarea codului munci și nu as vrea sa am tangenta cu inspectorii itm Craiova deoarece au venit în control de rutina și verifica actele partea scriptica și au habar de prog ca alți colegi au făcut sesizare dar nu verifica în teren pot sai dau în judecata să-mi plătească orele suplimentare prin simplu calcul al distantelor rutiere codului rutier și al foilor de parcurs sau îmi trebuie martori.
Nu trebuie sa fi expert sa calculeazi viteza legala distanta dacă eu trebuie sa. parcurg 800 km cu viteza medie de 50 km ce timp iese la poarta la pacienți mai și aștepți sa se trezească?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 3 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Franare Luciana21 Luciana21 Va rog sa apreciati care este viteza aproximativa cu care se deplasa un autoturism daca urmele de franare au aprox.38-40 m... si daca se poate as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare padre padre Lucrez la o firma ca presteaza la beneficiar transport de persoane bolnave care le transportam dupa un anumit program si interval de timp.Ca sa ma incadrez in ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in functie de deceleratie A-Tamara A-Tamara Buna seara, Fratele meu a fost accidentat mortal in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni la data de 26.11.2009 ora 18:30. La raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)