avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită E legal să se continue executarea pe baza unui dosar ...
Discuție deschisă în Executare silită

E legal să se continue executarea pe baza unui dosar din 2011, preluat de alt executor anul trecut? După știința mea, nu s-a poprit sume sau bunuri

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog daca e legal sa se continue executarea pe baza unui dosar de executare din 2011, care a fost preluat de alt executor anul trecut. Am primit azi instiintarea de preluare, nu se specifica suma, nu se da un termen de plata, doar ca daca vreau detalii despre dosar sa ma prezint la sediul noului executor.
Executarea fiind in 2011 (si spre stiinta mea, nu s-au poprit sume/bunuri) inceputa, inseamna ca se aplica legislatia veche? Cea in care era (din cate citesc) mai usor de dovedit perimarea?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:30, 10 Mai 2019
Perimare nu, citind pe un site de legislatie inteleg ca nu se aplica si in cazul executarilor silite fara somatie, adica exact ca a mea direct prin poprire.

Insa da, din 2012 pana in 2016 au trecut mai mult de 3 ani. Iar eu cererea firmei de recuperari creante de reincepere a executarii nu imi amintesc s-o fi vazut, doar adresele trimise de executor catre diverse institutii. Citind asa cat pot intelege eu, executorul nu poate sa redeschida din oficiu.

Desi din 2017 aveam conturi deschise, acestea nu au fost poprite. Poate pentru ca vechiul executor a aplicat corect prevederile codului, care (am gasit eu) spune la Art. 704 ca se poate cere reluarea executarii inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a obtine executarea silita.

Ar fi deci 2 chestii: 1 - redeschiderea (probabil) din oficiu a executarii, si 2 - redeschiderea dupa ce a intervenit prescriptia.

Eu acum incerc sa vad daca pot introduce (printr-un avocat, desigur) o contestatie la executare, si cam ce sanse ar avea. Creditul a fost platit cam pe jumatate, avand desigur si chitantele in acest sens. Nu am mai putut plati din cauza prostului management al firmei pentru care ii imprumutasem initial, nu a fost ceva voit. Ma tem insa ca instanta ar putea spune ca e tardiva contestatia la executare acum, la peste 8 ani de la incepere (cu toate salturile care s-au facut, incetare apoi reluare, trecere la alt executor etc).
Orice parere (inainte de a plati un avocat, adica) este asteptata si binevenita. Multumesc.
Ati citit gresit. Perimarea e perimare oricum ar fi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont creedy creedy Buna ziua! Ma poate lamuri cineva in urmatoarea situatie, va rog? In anul 2012, in baza unei adrese de infiintare poprire emisa de un executor bancar, s-a ... (vezi toată discuția)
Re-executare silita!!! arlette arlette Buna ziua Rog ajutor si indrumare pentru urmatoarea situatie: In decembrie 2011 sunt executata silit pentru o creanta de 3385.75 conf sent com 3121.75 ... (vezi toată discuția)
4 ani fara niciun act de executare - este perimata executarea silita? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am primit de curand un proces verbal de sechestru auto intr-un dosar de executare din anul 2014, iar in urma consultarii dosarului la executorul ... (vezi toată discuția)