avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire după moartea surorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire după moartea surorii

Buna ziua,
Soacra mea a avut doua surori. Pe una dintre ele a îngrijit- o la spital 4 luni, apoi i- a plătit taxa la un azil particular un an de zile. In cele din urma aceasta a murit acum o saptamana.
Cealaltă sora nu a venit deloc sa o vadă, nici la inmormantare, nu a contribuit financiar cu nimic. Intreabarea mea este: la dezbaterea succesiunii care este procentul fiecăruia ? Menționez ca mama încă trăiește. Am auzit ca se poate face o declarație notariala prin care se dovedește ca soacra mea avut grija de sora ei.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:40, 4 Mai 2019
Buna seara,
Fiecare are un procent de 50% din activ dar si din pasiv.
Cand se va merge la notar sa se dezbata succesiunea soacra dumneavoastra sa duca dovezile cu cheltuielile facute pentru ingrijire si sa solicite sa se ia act de pasivul succesoral.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama are 1/4, iar surorile 3/4.
Nu exista o asemenea declarație.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2019
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama ar vrea să excludă de la moștenire copiii fratelui decedat pentru că nu se interesează deloc de ea. cum poate face asta? nicole.a nicole.a Buna seara ! Sunt din Constanta. Am fost 4 frati la parinti, dintre care mai traim doar doi. Unul dintre fratii decedati are 2 copii,celalalt nu a avut nici ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa sora decedata irisp irisp Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu? (vezi toată discuția)
Testament, succesiune sau pãcãlealã carpinisan carpinisan Bună ziua, Mă numesc Elena şi vreau sa vă rog să mă lămuriţi în soluţionarea unei probleme: socrul meu a murit de 8 luni, soţul meu mai are o ... (vezi toată discuția)