avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De câteva luni sunt împiedicată să îmi văd ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De câteva luni sunt împiedicată să îmi văd fetițele sau să iau legătura cu ele conform programului din sentință. Am pus-o în executare, o dată s-a conformat însă data următoare iar am avut probleme. Care este soluția?

Buna ziua,

VA rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema de care ma lovesc: de un an sunt in divort si s-a stabilit pana la finalul divortului domiciliul temporar al copiilor ( 2 fetite minore, 7 si 11 ani) la tata ( eu am fost data afara din domiciliul comun). Tatal de cateva luni nu mai respecta programul de vizitare, initial le tinea incuiate in curte pe fetite si le scotea 2 minute sa-mi spuna ca nu vor sa vina. Ulterior, apeland la autoritatea tutelara pt monitorizare, vine si le ia de la scoala ( in prezenta lui copiii nu il contrazic si spun ca vor la el) cand trebuie sa le preiau eu sau nu le duce deloc la scoala vinerea cand trebuie sa le preiau, le promite calatorii pe programul meu, copiii se supara pe mine si imi spun ca nu vin. Am facut o executare, cand a primit somatia, mi-a dat copiii, in schimb weekendul urmator iarasi le-a facut sa-mi spuna ca nu vor sa vina. Acum de Paste n-am putut sa o iau decat pe cea mica in vacanta, cu greu, pt ca era Autoritatea Tutelara de fata, cea mare a refuzat, ( sub influenta lui - le-a spus cum vor face impreuna pregatiri de Paste si ma va chema si pe mine..). Executorul la care am fost mi-a spus ca executarea este valabila decat o data, adica daca debitorul se conformeaza, atunci executarea isi pierde obiectul. Intrebarea mea este urmatoarea: mi se pare aberant sa fac alta procedura de executare pt fiecare weekend sau vacanta, mai ales ca pana obtin incuviintarea, pana se trimite somatia, trece weekendul.. Care este solutia? In hotarare mai este obligat si sa mi le dea la telefon cate 30 de min pe zi ( intre 19-19.30) - ceea ce cred ca s-a intamplat in total de vreo 10 ori in decurs de 10 luni, in rest ma suna cand are chef o data la cateva zile si atunci daca pot schimba cateva vorbe cu copiii, tot timpul fiind acolo si tatal. Are in permanenta telefonul blocat pt numarul meu si o pune si pe fetita mai mare sa ma blocheze ca sa nu o pot contacta fara stirea lui. Va multumesc si apreciez orice parere.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:38, 11 Mai 2019
Multumesc de sfaturi, sugestii si implicare. Printre plangerile penale este si cea de nerespectare a hotararii judecatoresti - program de vizitare. Ultima data cand am chemat Politia sa constate ca nu se respecta hotararea, am primit amenda ca-i chem degeaba ( am contestat-o). In rest din pacate si procesul de divort merge prost, am avut expertiza psihologica si dna expert a concluzionat aproape pe fiecare pagina a raportului (52 de pagini) ca eu sunt de vina ca fetitele nu sunt bine, ca au sentimentul de abandon, ca eu nu incurajez relatia tatalui cu copiii si ca le alienez... - in conditiile in care de-abia le vad. Pana si scoala mi-a interzis sa mai vin in timpul pauzelor sa vad copiii - ca s-au saturat de reclamatii si scandal din partea lui. DGASPC-ul s-a plictisit de cate sesizari le-am facut, ne-au chemat la un fel de mediere si in final ne-au trimis pe amandoi la consiliere parentala - au rezolvat problema.. Publicitate si presa as vrea sa evit pt ca toate astea raman si din pacate stiu cum se platesc articole si aparitii TV.. care pana la urma, la ce variante prezinta tatal, n-as vrea sa ramana asa pt oricine. Am avut mai multe avocate in proces, cu bune si mai putin bune, din Bucuresti, normal, am incercat sa prezint cat mai multe probe, deja sunt vreo 2 bibliorafturi la dosar, dar pana la urma dna judecator face ce crede ea. Am cerut recuzarea expertei, s-a respins, dna expert ma sfatuia la telefon sa nu ma mai duc sa vad fetele la scoala..( exact ce-si dorea si tatal, ca acolo nu poate controla ce vorbim).
Referitor la executare, aveti vreo solutie?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceţi plângere la Colegiul psihologilor împotriva d-nei psiholog; cereţi printr-o nouă Ordonanţă preşedinţială schimbarea modalităţii de realizare a programului de relaţii personale, până la finalizarea procesului de divorţ, anume predarea copiilor la DGASPC în ziua...la ora..., cu consemnarea din partea personalului DGASPC a prezenţei sau absenţei tatălui însoţit de fete; propuneţi şi alternative, întâlniri în timpul săptămânii, tot aşa, la DGASPC sau la Autoritatea Tutelară.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Neapărat faceți ceva împotriva psihologului. Sub nici o forma nu poate fi vorba de alienare parentala atâta vreme cât dumneavoastră nu vedeți copilele și ele nu vor sa petreacă timp cu dumneavoastră.
Asta e tragedia, ca nu avem psihologi capabili măcar sa priceapă anumite lucruri iar minorii ajung pe mana lor. Solicitați expertiza la INML.
Multumesc frumos pt sugestii. Tot astept sa vad cu procesul de divort, m-am gandit ca pana fac alta ordonanta se termina si vom avea alt program. Term urmator este in mai si ar trebui sa asculte copiii si sa discute obiectiunile la raport. Am de gand sa-i fac dnei psiholog plangere la Colegiu, am descoperit ca mi-a falsificat si semnatura pe un PV de sedinta, plus expertei parte a tatalui care a mintit in raport spunand ca as fi jignit eu tatal de fata cu copiii, drept care si ea recomanda aceleasi lucruri ca cealalta. Daca mai aveti si alte sugestii despre ce ar mai trebui facut, le astept, multumesc mult.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce experta din partea tatălui? Dumneavoastră ați participat la aceasta expertiza?
Cereți curții sa ignore probele aduse din partea tatălui și sa facă expertiza la INML, altfel veniți și dumneavoastră cu n experți care sa ateste contrariul
Pentru fals în acte puteți și va sfătuiesc sa faceți și plângere la politie.
Ordonanță se judeca mai repede.
Cred ca e o idee buna sa faceți reintegrarea în spațiu. Întoarsă acasă și procesul de fond se va schimba în plus, dacă la domiciliu tatăl va agresează puteți solicita ordin de protecție și scoaterea lui din spațiu.
Pentru abuzurile politiei depuneți plângere la inspectorat și solicitați ajutor din partea politiei capitalei dat fiind faptul ca cea din Buftea e corupta.
Doamna, și dacă ați fi jignit tatăl în fata fetelor tot nu e alienare, mai ales dacă v-ați cerut scuze după. Toți oamenii se cearta și clar atunci și soțul v-a jignit, fac pariu. De ce atunci fetele rețin doar ce ați spus dumneavoastră?
Mi se pare însă extrem de dubioasa povestea cu experta soțului și faptul ca acel raport nu a fost contestat. Expertul se stabilește arbitrar de către instanta.
Detaliați puțin aici

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)