avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De câteva luni sunt împiedicată să îmi văd ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De câteva luni sunt împiedicată să îmi văd fetițele sau să iau legătura cu ele conform programului din sentință. Am pus-o în executare, o dată s-a conformat însă data următoare iar am avut probleme. Care este soluția?

Buna ziua,

VA rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema de care ma lovesc: de un an sunt in divort si s-a stabilit pana la finalul divortului domiciliul temporar al copiilor ( 2 fetite minore, 7 si 11 ani) la tata ( eu am fost data afara din domiciliul comun). Tatal de cateva luni nu mai respecta programul de vizitare, initial le tinea incuiate in curte pe fetite si le scotea 2 minute sa-mi spuna ca nu vor sa vina. Ulterior, apeland la autoritatea tutelara pt monitorizare, vine si le ia de la scoala ( in prezenta lui copiii nu il contrazic si spun ca vor la el) cand trebuie sa le preiau eu sau nu le duce deloc la scoala vinerea cand trebuie sa le preiau, le promite calatorii pe programul meu, copiii se supara pe mine si imi spun ca nu vin. Am facut o executare, cand a primit somatia, mi-a dat copiii, in schimb weekendul urmator iarasi le-a facut sa-mi spuna ca nu vor sa vina. Acum de Paste n-am putut sa o iau decat pe cea mica in vacanta, cu greu, pt ca era Autoritatea Tutelara de fata, cea mare a refuzat, ( sub influenta lui - le-a spus cum vor face impreuna pregatiri de Paste si ma va chema si pe mine..). Executorul la care am fost mi-a spus ca executarea este valabila decat o data, adica daca debitorul se conformeaza, atunci executarea isi pierde obiectul. Intrebarea mea este urmatoarea: mi se pare aberant sa fac alta procedura de executare pt fiecare weekend sau vacanta, mai ales ca pana obtin incuviintarea, pana se trimite somatia, trece weekendul.. Care este solutia? In hotarare mai este obligat si sa mi le dea la telefon cate 30 de min pe zi ( intre 19-19.30) - ceea ce cred ca s-a intamplat in total de vreo 10 ori in decurs de 10 luni, in rest ma suna cand are chef o data la cateva zile si atunci daca pot schimba cateva vorbe cu copiii, tot timpul fiind acolo si tatal. Are in permanenta telefonul blocat pt numarul meu si o pune si pe fetita mai mare sa ma blocheze ca sa nu o pot contacta fara stirea lui. Va multumesc si apreciez orice parere.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:38, 11 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la Dumnezeu, te mananca sfintii. Traiesc sa vad o situatie inversa decat la mine (ma identific cu fiul meu - patitul). Eu cred ca nu aveti avocat si executor bun. Nu stiu cum de nu v-a dat dv. copii; nu inteleg asta cu domiciliul unde au crescut. La mine a fost invers, l-a luat din domiciliul unde a crescut (casa la curte cu camera copilului aranjata cu tot necesarul) si s-a mutat la cucuieti, intr-o garsoniera, cica a unei bunici. Schimbati avocatul si executorul! Calea este mult mai grea pentru dv. acum, dar, cred eu, nu imposibila. Asta, in cazul in care va doriti copii langa dv. Insa, dupa ce ii luati, sa nu platiti tatalui cu aceeasi moneda, indiferent de cum a procedat el.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
maria v, utilizator
Buna ziua, referitor la raport, s-a judecat pana acum doar recuzarea dnei expert judiciar - si s-a respins. Urmeaza la termenul urmator sa depunem obiectiuni. Am participat si eu la expertiza, obiectivele au fost mai multe, printre care competentele parentale ale amandurora si implicatiile ramanerii la domiciliul actual sau al schimbarii acestuia la mine.
Referitor la experta parte - a tatalui - dna respectiva a mintit in raport, eu nu am spus nimic rau despre tata in prezenta copiilor, de fata cu ea, asa cum a afirmat in raport, pt ca acolo au fost activitati comune si nu ne-am certat de fata cu copiii si expertele. Este adevarat, pe de alta parte ca mi-am spus parerea despre comportamentele tatalui atunci cand am fost evaluata individual, in cadrul interviului clinic, pt ca dna expert judiciar se tot facea ca nu pricepe abuzurile tatalui, dar asta nu are nici o legatura cu ce a scris ea in raport. Desi am fost la doua ONG-uri care se ocupa de victimele violentei in familie si am descris situatiile prin care am trecut, in fata psihologilor, si acestia mi-au spus ca sunt comportamente specifice unei afectiuni, dna expert judiciar a infirmat toate aceste teorii, pe baza unor "teste" si a evaluarii, a concluzionat ce v-am spus mai sus, ca eu alienez copiii si ca recomanda pastrarea domiciliului la tata, desi copiii nu sunt bine, au atacuri de panica etc si au sentimente de abandon, iar tatal refuza consilierea psihologica a copiilor.
acest răspuns util
Cereți expertiza la INML a minorelor. De asemenea faptul ca v-a falsificat semnătura e foarte grav. Luați masuri în acest sens. Cu plângere la politie instanta va fi mai înclinată sa va creadă.
Nu sunteţi prima mamă la care "expertele" constată ceea ce nu au văzut şi nu au auzit.De aceea, recomand tuturor care sunt supuşi anumitor expertize, inclusiv la INML, să solicite imperativ înregistrarea audio/video a întregii şedinţe de expertiză, nu de altceva, dar am citit "expertize" în care s-a pus în gura copilului ceea ce nu a spus şi s-a văzut ceea ce nu s-a petrecut. Testele acelea sunt cam generale, au o marjă largă de apreciere, limitele sunt generoase, este greu să nu se încadreze careva în acele limite.
Pe de altă parte, este o concepţie larg răspândită în ultimii ani de către anumite asociaţii cu intrare la mass-media, conform căreia copiii sunt alienaţi de către părintele la are locuieşte copilul, ceea ce în cazul dvs. nu s-a întâmplat. Totuşi, chiar dacă abia vedeţi fetele, aşa cum afirmaţi, să ştiţi că prezenţa executorului la poartă, numeroasele plângeri, evaluarea psihologică, prezenţa Autorităţii Tutelare la programul dvs., deranjarea copiilor la şcoală, etc. nu au alt efect decât îndepărtarea dvs. de copii, respectiv "alienarea" parentală. Poate la asta s-a referit numita "expertă". Copiii nu înţeleg de ce sunt hărţuiţi şi reacţionează prin refuz.
Să ştiţi, doamnă, nici consilierea psihologică impusă de dvs. nu vă va apropia de fete, dacă continuaţi cu executările silite, cu evaluări, alte expertize, alte plângeri.
În privinţa folosinţei bunurilor comune-acolo trebuie să insistaţi.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Martonze, utilizator
acest răspuns util
Martonze, asta este chiar o idee geniala, înregistrarea ședințelor. În străinătate se face asa ceva, oare nu se poate și aici?
Lăsați părtinire, faptul ca minorii ajung pe mana unor oameni care în loc sa ii ajute, sa ii consilieze fac terapie cu îngeri și încearcă sa afle scopul venirii sufletului pe acest pământ mi se pare înfricoșător. Și acești oameni lucrează la DGSPC uri sau sunt experți.

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)