avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cuantumul contributiilor minime de plata catre stat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cuantumul contributiilor minime de plata catre stat

Buna ziua
Care este cuantumul contributiilor minime datorate statutului (asigurari sociale si asigurari sociale de sanatate) pentru a beneficia de asistenta medicala gratuita si pentru a dobandi vechime in munca in vederea pensionarii.
Arat ca efectuez menaj si as dori sa platesc personal contributiile obligatorii catre stat pentru a putea beneficia de asigurarile de sanatate si de pensie
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mihaela_minciuna@yahoo.com , utilizator 14:06, 10 Aprilie 2019
Va puteti incheia contract direct cu casa de pensii de care apartineti cu domiciliul din buletin si veti plati unar 25% din valoarea salariului minim brut pe economie adica in lunile din 2019 veti plati 520 lei lunar contributia la pensie. Termenul de plata la casa de pensii este pana pe 25 a lunii curente pentru luna precedenta
Separat veti depune acum declaratia unica la finante doar prin internet folosind contul personal cu nume si cnp deschis pe spatiul privat virtual, in care veti completa doar la sectiunea contributi la sanatte si veti alege ca doriti sa platiti contributia la sanatate ca persoana fara venit sase luni pe an cate 10% din valoarea salariului minim brut pe economie adica veti plati 1248 lei total de plata in 2019 contributia la sanatate si veti fi asigurata tot anul 2019. Termenul de plata la ghiseu la finante este pana la 15 decembrie 2019 pentru toata suma si veti beneficia de un bonus de 5%. Veti deveni asigurata la sanatate la data depunerii declaratiei, nu la data platii.
si care ar fi impozitul datorat pe venit si ce acte trebuiesc depuse periodic?
exista vreun venit scutit de impozit?
ma refer la venitul minim sau chiar la un venit sub cel minim
Cele doua se calculeaza aplicand procentele la valoarea salariului minim brut pe economie din fiecare an. Cititi cu atentie cea v-am scris detaliat mai sus.
am citit si va multumesc pentru informatiile foarte utile oferite! nu am inteles insa ce declaratie unica trebuie sa depun la finante si unde trebuie sa platesc contributia pentru sanatate. de asemenea, nu stiu exact care este procedura de plata si cat este impozitul pe venitul realizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contribuțiilor oanaiordache86 oanaiordache86 Buna seara, Dacă doresc sa îmi plătesc eu contribuțiile la sănătate și pensie, cât m-ar costa? (vezi toată discuția)
Pentru pfa MaryMarian MaryMarian Dacă obțin un venit de ex de 1000 lei pe lună plătesc după acel venit cas și la pensie. Adică plătesc după venitul pe care îl obțin. Vă mulțumesc (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cas si cass pentru o persoana asigurata din proprie initiativa( si care nu obtine venituri) ana.petrescu1963 ana.petrescu1963 O persoana care nu obtine venituri si este asigurat voluntar la sanatate si pensii, ce contributii datoreaza pentru anul 2018 si 2019 si cum se calculeaza. (vezi toată discuția)