buna ziua,
de câteva luni, avem un coleg care vine constant răcit la birou și, evident, ne îmbolnăvim și noi, restul colegilor din birou, destul de rău chiar. eu am fost în spital de 2 ori pana acum. I-am spus sa stea acasă, dar nu vrea și ne dă explicația că are masca și nu ne îmbolnăvește. Putem face ceva legal împotriva acestui lucru? Menționez ca lucram într-o instituție publica. Vă mulțumesc.
Buna ziua!
Discutati, conducerea, cu medicul de medicina muncii, dumnealui il poate trimite la control medical in urma caruia sa rezulte un concediu medical pentru tratament...
In mod normal, colegul dvs. ar trebui sa detina concediu medical sau o recomandare medicala de la medicul de familie. Sesizati angajatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Medicul de medicina muncii nu are amestec in acest caz decat in conditiile in care este afectata aptitudinea in munca a lucratorului si acesta devine "inapt" sau "apt conditionat" din punct de vedere medical pentru activitatea desfasurata. Aptitudinea in munca poate fi afectata doar daca "raceala" de care amintiti este contagioasa, caz in care prezenta la munca nu este normala.
O simpla raceala nu poate fi contagioasa.
Pentru lipsa de reactie din partea angajatorului puteti sesiza DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
3 dintre colegi au intrat în concediu medical după ce s-a prezentat dansul la birou, bolnav, susținând că nu mai este contagios și ca are mască.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri!
Medicina muncii
Roman Tiberiu
Buna ziua. In anul 2012 am fost diagnosticat cu tulburare bipolara. De atunci si pana anul trecut am lucrat la acelas loc de munca. In fisa de aptitudine am ... (vezi toată discuția)