avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pregătirea pentru a treia înfățișare la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pregătirea pentru a treia înfățișare la judecătorie pt contestarea procesului verbal

Bună seara am făcut și eu contestație pt un proces verbal în care dnl polițist mi-a scris că ma luat cu aparatul radar cu o viteză de 115 km/h m-am prezentat la toate chemările în instanță și în final îmi dă de la judecătorie CD cu filmarea .Pe poză scrie T 93 km/h și m-ai in dreapta puțin scrie opus și deasupra 35km. Nelămurirea mea este cu ce viteză mă luat radarul . și ce să invoc la judecătorie. Vă rog să-mi dați un sfat s-au o părere. Vă mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:52, 8 Mai 2019

latka a scris:

Pai ati spus ca in procesul verbal de contraventie scrie 115 km/h. daca era in zona cu limitare de viteza de 50 km/h (de ex localitate), ati deposit cu mai mult de 50 km/h limita admisa, ceea ce inseamna 90 de zile suspendare de permis. 93 km/h sustineti ca apare intr-o imagine (film ? poza ?) si v-am explicat ca daca e o poza puteti contesta aceasta proba pentru ca nu arata acea viteza de 115 km/h , trecuta in PV. Totodata verificati daca proba se incadreaza in cerintele art. 3.5.1 din NML-021-05.

D-na avocat cazul fortuit nu merge aici, ar fi mers in conditiile art. 1352 (a se vedea si art. 11 din OG2/2001), atunci cind un alt participant la trafic ar fi obligat persoana in cauza sa incalce legea, cum ar fi atunci cind esti fortat sa faci o depasire pe linie continua, din cauza unui vehicul oprit/stationat neregulamentar.,

Am invocat cazul fortuit. Pe mine mă interesează poza cu 93 km .de ce mi-a luat permisul.??
Pentru ca v-a încadrat la depășire cu peste 50km/h și a scris ca ati avut 115 km/h. Asta e sancțiunea, ce nu înțelegeți, citiți art. 102 din Oug 195 /2002. Dacă nu exista proba video cu 115 km/h este în avantajul dvs. aveți cel mai întemeiat motiv de a cere anularea PV de contravenție. 93 km/h nu e proba, din moment ce e scris în PV ca ati avut 115, judecătorul nu are voie sa reîncadreze fapta la un alt articol de lege, ci doar sa constate temeinicia sancțiunii aplicate.

Așa cred și eu.neavand nici martori opriți din trafic .Colegul dnl polițist știam că nu este valabil în instanță.
Nu ați citit primul mesaj care l-am postat, proba se face doar cu mijloace tehnice cf. art. 121 alin 2 din regulamentul de aplicare a codului rutier nu exista proba cu martori la o astfel de contravenție.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
practica instanțelor a arătat, in numeroase randuri, că poate fi reținută incidenta cazului fortuit si in situatia in care conducatorul auto a depasit viteza legala deoarece se grabea sa ajunga la spital avand un bolnav in masina.
Art. 11 din O.U.G. nr.2/2001 nu face decat sa confirme acest lucru, impreuna cu art. 1352 C.Civ.; niciunul din temeiurile indicate nu contrazic ipoteza avansată de mine.

Alte discuții în legătură

Contestare pv contraventie editholivia editholivia buna ziua, pentru contestatrea unui proces verbal de contraventie, in ce HG sau act norativ gasesc articolul care spune ca pentru ca poza sa fie considerata ... (vezi toată discuția)
Amânare pronunțare plângere contravențională, eventual apel srgstancu srgstancu buna ziua, Am fost prezent la proces, in sala de judecata mi-a fost inmanata intampinarea Politiei impotriva actiunii de catre judecator si deasemeni mi s-a ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor . repunere pe rol contestatie 123km/h pe restrictie 70km/h buna ... Nickolas887 Nickolas887 repunere pe rol contestatie 123km/h pe restrictie 70km/h buna ziua va rog un raspuns ce sanse am ? cum pot sa formulez ca eu nu am fost in acel sector de ... (vezi toată discuția)