avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe transfer bani urmasi in caz de deces parinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe transfer bani urmasi in caz de deces parinte

Buna ziua,
In cazul decesul parintelui, pentru transferul bancar al banilor in contul personal al acestuia in cel al copiilor mostenitori se percep taxe ( de mostenire ) sau se poate face direct la banca cu certificatul de deces fara nici o taxa ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:03, 10 Mai 2019
Aceasta informatie o obtineti de la un birou notarial cu documentele in fata si cu ultimul extras de cont. Trebuie efectuate niste interogari, verificari, eventuale declaratii de acceptare/renuntare, copii legalizate dupa actele de stare civila etc etc, in functie de specificul situatiei dvs.
Asta intrebati banca, care sunt comisioanele pentru transferuri catre alta banca...
Si taxele notariale...le aflati la notar, in functie de masa succesorala, de cat timp a trecut de la decesul persoanei pana la deschiderea succesiuni
Ma interesa aproximativ deoarece sunt unic mostenitor si am acces la contul celui decedat pe internet banking si as putea transfera banii direct ca sa evit taxele notariale sau alte cheltuieli si complicatii.
Atunci, va urez succes in a va transfera banii !
De ce mai pierdem timpul?
M-am gandit ca poate nu e legala operatiunea, de aceea intreb, atata timp cat titularul contului a decedat iar eu fac transfer interbancar in numele lui ( chiar daca sunt singurul mostenitor ).

Alte discuții în legătură

In cadrul procedurii succesorale, notarul cere tuturor bancilor ... Bazy Bazy In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)
Titular cont decedat in 2013- cont inchis in 2015 / extras de cont pentru mostenitor adilaur adilaur In calitatea mea de mostenitor al unei persoane decedate , pot obtine de la o banca un extras de cont pe o perioda mai lunga de , sa spunem 5-6 ani ? Banca a ... (vezi toată discuția)