avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plătesc 500 de lei pensie de întreținere, salariul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plătesc 500 de lei pensie de întreținere, salariul meu fiind 2000 de lei și chiria 310 €. Mă poate ajuta contractul de închiriere la reducerea pensiei?

Bună ziua! Am un proces de pensie alimentară, salariul meu fiind 2000lei, iar eu pe chirie dau 310€. La pensie alimentară ar trebui să dau 500lei, mă poate ajuta contractul de închiriere, ca să se mai reducă pensia alimentară, fiindcă eu achit chiria și pensia și nu mai am din ce să mă întrețin?.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca aveti sanse.. daca va permiteti chirie de 310 euro, va permiteti sa platiti si pensie mai mare. Nu cred ca platiti pt o garsoniera cf 2, 310 euro. si nu cred ca luati 2000 de lei si platiti din ei 310 euro.. daca ar fi asa, ar trebui sa renuntati la acel job, ca nu renteaza. Nu renteaza sa stai pe 2000 de lei leafa la oras si sa platesti 1500 chirie, daca ar fi fost sa luati leafa 2000 si sa nu aveti unde locui, ati fi inchiriat un pat in spatii pt muncitor, 200 de lei pe luna..
Ca idee, nici judecatorul nu are ciunga in par..
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Dar spuneți-mi mie, cum să stau într-o garsonieră cu soția gravidă? Când naște iarăși mă mut?
Pe mine mă interesează cum să soluționez procesul, pentru că venituri suplimentare nu am în fiecare lună..
alex1234alex, utilizator
a... pai se schimba datele problemei, nu ati zis ca aveti sotie si de aia trebuie o locuinta mai mare. Daca va gospodariti impreuna, inseana ca si ea contribuie la plata chiriei. E apa de munca ? Daca nu, si ea se afla in intretinerea dvs si atunci, spuneti instantei si de asta.
Soția se ocupă de cheltuieli și restul casei. E profesoară ea. Dar nu mi se pare corect să cer de la ea bani ca să trăiesc, când fosta soție cheltuie pensia alimentară pe nevoile ei și nu pe ale copilului. Menționez că fosta soție nu lucrează.
alex1234alex, utilizator
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca fosta nu lucreaza, inseamna ca puteti dovedi ca nu poate intretine copilul si il puteti lua sa locuiasca la dvs.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gabitza1976 gabitza1976 poate fi recalculata pensia alimentara daca am un act jud.irevocabil?acum 3 ani am decis de comun acord cu fostul sot sa-i acord custodia fiului meu deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere ser76 ser76 Buna ziua as avea o intrebare .Am un copil major dintr o casatorie anteriora care in momentul de fata este la o facultate de stiinte administrative la stat ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Daca fostul sot e pensionat pe caz de boala si nu are posibiitati sa plateasca suma de 200 ron fixata de instanta judecatoareasca, pentru a nu-l mai reclama ... (vezi toată discuția)