avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plătesc 500 de lei pensie de întreținere, salariul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plătesc 500 de lei pensie de întreținere, salariul meu fiind 2000 de lei și chiria 310 €. Mă poate ajuta contractul de închiriere la reducerea pensiei?

Bună ziua! Am un proces de pensie alimentară, salariul meu fiind 2000lei, iar eu pe chirie dau 310€. La pensie alimentară ar trebui să dau 500lei, mă poate ajuta contractul de închiriere, ca să se mai reducă pensia alimentară, fiindcă eu achit chiria și pensia și nu mai am din ce să mă întrețin?.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar cât plătiți acum de fosta soție hrănește copilul o luna întreaga, îl îmbracă, ii cumpăra medicamente, plătește rechizite sau ce mai e nevoie la grădiniță și școală și mai și reușește sa își facă plăceri personale din acei bani?
Nu sugerează nimeni sa cereți bani soției însă aveți un copil care a fost adus pe lume fără sa fie întrebat dacă vrea sau nu.
Dacă mama lui nu are servici în acest moment și dumneavoastră dați doar 20p RON pe luna, adică mai puțin de 10 lei pe zi cam ce credeți ca poate manca acel copil de banii ăștia? Sau nu e problema dumneavoastră, e doar a fostei?
Luați copilul la dumneavoastră sau asigurați cum puteți un venit decent astfel încât sa hrăniți 2 copii.
Mai luați un job. Dar 200 lei pensie e foarte puțin.
De ce aș avea nevoie să dovedesc că nu poate întreține copilul? Cum aș putea face asta?
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
alex1234alex, utilizator
De dovezi. Care va pot duce undeva sau nu.
Depinde de cat timp sta situatia asa, care e legatura cu copilul, nu se modifica atat de usor locuinta lui. va trebuie un dosar in instanta, o serie de dovezi concludente care sa arate nu doar ca nu il intretine, ci ca nu e bine pentru copil sa locuiasca acolo. E nevoie de avocat, e ceva bataie de cap.
Cat despre situatie, cand se naste copilul veti putea cere reducerea pensiei de la 1/4 la 1/6.
Pentru restul nu am date exacte. Nu stiu din ce traieste copilul actual al dv., care e situatia lui etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu achitati pensia, si asa mica, nici copilul nu are cu ce sa se intretina, in baza aceleiasi gandiri. Mutati-va cu chirie mai mica, copilul nu va putea manca mai putin doar ptr ca aveti chiria mare.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si pe copilul care vine tot cu 200 de lei pe luna vreti sa-l cresteti? Sa stiti ca in zilele de azi putem controla numarul de copii pe care ii aducem pe luna. Si ii aducem pe lume ca noi sa ne bucuram de ei si ei de viata pe care o au in fata si al carei inceput noi ne obligam sa il asiguram! Nu turnam copii ca sa-i condamnam la foame si sa lasam cresterea lor in seama celuilalat parinte sau al statului. Asa ca in loc sa luati de la gura copilului, reducand pensia la 200 de lei, mai bine mai luati-va un job si cautati sa-l inlocuiti si pe cel actual cu unul mai bine platit.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gabitza1976 gabitza1976 poate fi recalculata pensia alimentara daca am un act jud.irevocabil?acum 3 ani am decis de comun acord cu fostul sot sa-i acord custodia fiului meu deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere ser76 ser76 Buna ziua as avea o intrebare .Am un copil major dintr o casatorie anteriora care in momentul de fata este la o facultate de stiinte administrative la stat ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Daca fostul sot e pensionat pe caz de boala si nu are posibiitati sa plateasca suma de 200 ron fixata de instanta judecatoareasca, pentru a nu-l mai reclama ... (vezi toată discuția)