avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic - PFA
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic - PFA

Buna ziua,

un consilier juridic se poate constitui in PFA? Daca da, imi puteti da baza legala? Daca nu, de ce?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 15:55, 12 Februarie 2010
nu poate desfasura o alta activitate, cu exceptiile din lege.
Veste cat se poate de buna pentru functionarii publici , o veste care vine chiar de la mult discutata Lege-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. Odata cu noua legislatie ei vor putea sa detina functii in societati comerciale, asociatii familiale si sa devina persoane fizice autorizate.

Pana acum exista o incompatibilitate intre statul de functionar public si activitati, remunerate sau neremunerate, in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori în alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata. Legea-cadru nr. 330/2009 aduce insa o modificare notabila care va afecta foarte multi oameni. Incepand cu data de 12 noiembrie ei vor putea activa si pe alte planuri, potrivit articolului 94 din legea 161/2003, modificata prin legea 330/2009.


@cristinavasile

Mai degraba art. 96 din Legea nr. 161/2003 astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 330/2009 este cel care permite aceasta.
Dar utilizatorul nu a precizat ca ar fi functionar public.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Nu este vorba de un functionar publc, ci de un simplu consilier juridic care este licentiat la o facultate de specialitate. Inteleg ca doar pe partea didactica, se va putea face un PFA?

Va multumesc tuturor.
pfa pe parte didactica..interesanta exprimare....nu se poate constitui pfa care sa aiba ca obiect de activitate prestarea activitatilor juridice..e o decizie celebra in acest sens, chiar daca se refera la srl....orice altceva, da, dar nu atata timp caz esti consilier juridic, deci, implicit, angajat in aceasta functie....mai cititi legea dupa care va guvernati profesia...am o intrebare....cum ati devenit consilier juridic??bafta..poate se unifica profesiile juridice sinu va mai tb sa suferim atata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public illeanac illeanac Buna seara, Un functionar public poate sa fie colaborator la o firma de asigurari, este compatibil sau nu ? Multumesc (vezi toată discuția)
Incompatibilitate agent asigurari - consilier juridic ? papoc papoc Exista incompatibilitate intre functia de consilier juridic la o persoana juridica de drept privat si cea de agent de asigurari? Din cate am inteles exista ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)