avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca

Mi am deschis cont la o bancă,si a.m fost dupa 1 saptamana sa imi ridic cardul .Angajata băncii în loc să imi dea plicul cu cardul sigilat,asa cum ar trebui , l a deschis dansa ,a scos tot ce era în plic,a luat foița cu codul pin,l a transpus pe o foaie albă si la citit de 2 ori,după aceea mi a înmânat tot ce era în plic, cardul,codul pin si niste foi.Am sesizat băncii ce s a intamplat dar nu s a luat nici o masura,angajată băncii doar a fost mutată la alta sucursală.Ce masuri legale pot lua pt ce s a intamplat?
V-a ajutat sa va activati cardul? Sa va schimbati pin-ul etc? A existat un motiv temeinic pentru care a deschis plicul? Va intreb, pentru ca sunt situatii in care se primeste un pin pentru un card nou, pin ce va fi schimbat la prima utilizare, cu optiunea utilizatorului.
Pur si simplu mi am deschis un cont pt a mi se livra salariul, si m am dus dupa 1 saptamana Sa imi ridic plicul cu noul card.Nu a avut legatura cu nici un cod pin nou,nu m a ajutat sa activez cardul,si nici nu aveam nevoie.Pentru ca stiu cum sa imi activez singura cardul.De aceea am pus aceasta intrebare aici:"Ce pot face pe cale legala"?Pentru ca nu e în regulă ce s a intamplat. Eu trebuia sa primesc plicul sigilat,eu sa il deschid.Nu angajatul băncii,care mi a citit si codul pin,care este strict confidențial.

Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2019
gi-jane2, moderator
dvs ce faceati cand se intampla asta ?
l a deschis dansa ,a scos tot ce era în plic,a luat foița cu codul pin,l a transpus pe o foaie albă si la citit de 2 ori,după aceea mi a înmânat tot ce era în plic, cardul,codul pin si niste foi.

adica ati cerut explicatii, ati primit un raspuns atunci sau ulterior cand ati sesizat la banca ?
Da am cerut explicații,a venit managera băncii si a spus ca nu stie de ce colega ei a facut asta si ca o vor muta la alta sucursala.

Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Ok. Si ce doriti sa obtineti? Sa o dea afara? Sanctiune salariala? Probabil a facut o greseala. Nu cred ca a avut interese ascunse. Legat de sanctiuni, doar banca poate decide daca va face cercetare disciplinara.

In ceea ce va priveste, daca vreti sa faceti un rau gratuit, puteti depune plangere penala pt violarea corespondentei. Dar nu cred ca va sta in picioare. Doar veti pune omul pe drumuri.

Zuza13 a scris:

Da am cerut explicații,a venit managera băncii si a spus ca nu stie de ce colega ei a facut asta si ca o vor muta la alta sucursala.

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei ethel ethel Buna seara, Cineva primeste o instiintare cum ca intr-o data stabilita de furnizorul de apa i se va schimba contorul de apa. Destinatarul nu poate prelua ... (vezi toată discuția)
Distrugere corespondenta afisata - nup 195 cp marilyn31 marilyn31 Am facut cu ceva timp in urma o plangere in baza unor infractiuni prev si ped de 195 Cod pen. - Violarea secretului corespondentei. In fapt am sesizat organele ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei tatami2013 tatami2013 Acum cateva luni de zile am observat ca nu mai gasesc in cutia postala corespondenta ( scrisori, facturi utilitati,etc.,etc.) . Am schimbat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)